Teşekkürler Konya

Konya denince ağzımdan bir anda dökülüveren ‘ikinci memleket’ tabiri benim için oldukça önemli. Şüphesiz, bunu önemli kılan da orada edindiğim acı tatlı anılarda gizli.

Kişiliğimin şekillendiği, sahip olduğum pozitif değerlerin doruğa tırmandığı yıllar orada almış olduğum üniversite eğitimi devresine denk gelir. Ailemin yanında olsam da, lise çağlarını 1980 öncesi ortamların, karmaşa ve anarşinin kol gezdiği bir bölgeden, sıkıntılardan oldukça etkilenmiş bir kişi olarak Konya’ya üniversite eğitimi için gidişim gurbete ilk çıkışım olmasına rağmen fazla dokunmamıştı. Bu duruma, kentte, dost ve akrabaların yoğun olarak yaşaması, politik yapısı ve manevi atmosferi etmendi elbette. Üniversite eğitimimin ilk yılında, o malum dönemde, benzer karışıklıklar buradaki okullarımızda da yaşanıyordu ama beni tedirgin edici boyutta değildi. Dini ve milli bilincin verildiği ‘ocak kültürü’ ile yetişmek şu anki gençlerimizin çok azının yaşayabildiği ayrı bir haz idi. Tabi, kardeşin kardeşi kırdığı malum ortamlarda insanoğlunun suça bulaşmadan ayakta kalabilmesi ayrı bir beceri, zeka ve kader olgusu idi ki; bunu da eksi hanesine kaydetmeden geçemeyeceğim.

Bir emekli maaşıyla birkaç kardeşi birden okutmak zorunda olan bir babanın durumunun bilincinde bir öğrenci sorumluluğuyla derslerde oldukça başarılı bir performans gösterip okulu doğrudan bitiren ilk yedi kişiden birisi oluyorum ki… Taşradan gelip özel kolej mezunu öğrencilerle aynı ortamı paylaşmak, aynı kulvarda yarışmak, sergilediğimiz kişilik ve dostluk örnekleriyle takdir edilmek, başarısına da imrenilmek çok güzel duygular olsa gerek. Konya’nın yerlisi olan ve çoğu da kendi ekmeğini kendi kazanmak zorunda kalan çok değerli arkadaşlar edinerek güzellikler paylaştığımız ve çeyrek asır gibi bir süre geçmesine rağmen bağımızı hala sürdürdüğümüz dostluklar da almış olduğumuz eğitim ve terbiyenin sonucu olsa gerek.

Eğitim ve öğrenme, insanoğlu yaşadıkça hayatının her devresinde karşısına çıkacak kaçınılmaz bir süreç. Önemli olan herkese -biraz reklam kokar gibi de olsa- gururla anlatabileceğin hoş seda bırakabilmek olsa gerek. Teşekkürler Konya, bana bu süreçte katkı sağladığın için.–Şubat 2007-

Nadir MİNNETOĞLU

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Teşekkürler Konya

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!