Bozkır’da kiraz fidanı davası

featured

Bozkır ilçesinde bin 750 kiraz fidanının tahrip edilmesi ve fidanların dikili olduğu arazinin kullanım hakkıyla ilgili taraflar arasındaki tartışmalar devam ediyor…

Kovanlık Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yarar, yaptığı yazılı açıklamada, kendisini girişimci iş adamı olarak tanıtan Ramazan Keleş’in “Kovanlık köyü tüzel kişiliğine ait” bir bölgeyi, haksız ve hileli satış senedi düzenleyerek gasp ettiğini iddia etti.

Ramazan Keleş’in ağır iş makinelerini bölgeye sokarak fidan dikme adı altında, “kendisine ait olmayan ve hiçbir zaman da satılmayan” köylerine ait arazi üzerindeki bağ ve bahçeleri tahrip ettiğini savunan Yarar, açıklamasında şunları kaydetti:“Gasp edilen yerlerin sahipleri veya varisleri vardır ve halen hayattadır. Söğüt beldesinden olan Ramazan Keleş, arazinin tapusunun kendi üzerine devri konusunda anlaşma sağlamak için bize haber yollamaktadır. Keleş, yaptığı hatanın neresinden dönerse kardır. Ortaya çıkan bu durum tahrik edicidir, iki köy arasında husumete sebep olacaktır. Köyler arasında 100 yıllardır var olan dostluğu, kardeşliği bozucu karar ve yönlendirmelere gerek yoktur.”

Şubat ayının başında, Bozkır’ın Kovanlık köyünde bin 750 kiraz fidanının tahrip edilmesi olayının ardından, fidanların sahibi Ramazan Keleş, gazetecilere, bu fidanları, zilliyetlik yolu ve muhtarlık onayıyla köylülerden satın aldığı bu araziye diktiğini, ancak Kovanlık köylülerinin söz konusu arazinin kendilerine ait olduğunu gerekçe göstererek fidanları tahrip ettiğini iddia etmişti. Tarafların Bozkır Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan, söz konusu arazinin tapu tesciliyle ilgili davaları sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bozkır’da kiraz fidanı davası

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!