Suğla Gölü, göl olma özelliğini kaybetti

featured

Anadolu Doğa ve Kültür Belgeselleri Derneği Suğla Gölünde inceleme ve çekim yaptı ve bu karara vardı…

Adokbel(Anadolu Doğa ve Kültür Belgeselleri Derneği) Başkanı Raşit Akıncı ve Serkan Akıncı, Mevlüt Tenekeci, Neslihan Bilgin, Nilay Atılgan, Begül Şen’den oluşan ekiple birlikte Suğla Gölüne gelerek inceleme yaptı.

Dernek Başkanı Raşit Akıncı incelemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Seydişehir Ahırlı ve Yalıhüyük’e bağlı Suğla Gölü’nde geçtiğimiz yıl çektiğimiz ve göl ve sorunlarını bir balıkçının gözünden anlatan ‘Rastgele’ isimli belgeselden sonra gölün son halini incelemek ve çekimler yapmak üzere Suğla Gölü’ne gittiğimizde karşılaştığımız tablo bir öncekinden çok farklı değildi ne yazık ki. Suğla Gölü 1991’de alınan bir kararla Suğla Barajı yapıldı.

Hem Konya Ovası’nın hem de göl etrafındaki 14 bin 600 hektarlık alüvyonlu arazinin tarıma açılması planlandı. Ve Suğla bir rezervuara dönüşerek göl özelliğini sonsuza kadar yitirdi. Gölde sadece burada bulunan endemik bir tür olan Yağ balığı ve çok sayıda kuş türü, bunlardan da özellikle kara leylek bulunmaktadır” dedi.

Gölün bu yönüyle değerli olduğunu dile getiren Akıncı, “Şubat 2007 tarihinde gölde yaptığımız incelemelere göre de durum oldukça vahim. Gölde hâlihazırda bulunan su rezervi giderek azalmış ve alanın en büyük sorunlarından biri de bilinçsiz ve kontrolsüz avcılık. Hem balık avcıları hem de kara avcıları yasaklara uymak konusunda hiç de duyarlı değiller. Göle gittiğimizde silah sesinden durmak imkânsızdı. Kuşlar rahatsız edildikleri için bu bölgeye gelmiyorlar” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla Gölü, göl olma özelliğini kaybetti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!