Çiftçilerimize eğitim semineri

featured

Seydişehir Ziraat Odası'nın organize ettiği ve belirlenen on altı bölgeye ayrı ayrı Konya İl Tarım uzmanları ile gidilerek bölgedeki çiftçilere eğitim amaçlı teknik bilgiler veriliyor…

  

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cırık, çiftçilere verilen eğitimle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Seydişehir, Yalıhüyük, Ahırlı ve Akkise başta olmak üzere kasaba ve köylerimize de gidilerek Konya İl Tarım Müdürlüğünce davet ettiğimiz yetkili uzmanlar ile birlikte çiftçilerimizin daha bilinçli, daha verimli bir şekilde üretim yapabilmelerini sağlamak amacı ile böyle bir organizasyon yapıyoruz" dedi.

Çiftçilerin eğitim programı kapsamında İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri olarak Tarla Bitkileri uzmanı Hüseyin Doğan Çukurcu, Damla Sulama uzmanı Mevlit Vanoğlu, Meyvecilik Bölümü Uzmanı Kenan Erdoğan, Gübreleme Bölümü uzmanı Esat Altıntaş, Bitki Koruma uzmanı Mevlit Kara bugünkü yer olarak Yalıhüyük İlçesi ve Akise Kasabası giderek çiftçilere teknik bilgiler verdiler.

Uzmanlar, Konya bölgesi olarak en fazla yağışın 650–700 mm olarak bu bölgeye düşmüş olması bu bölgedeki çiftçiler için büyük bir avantaj olduğunu söylediler. Arazilerini ekmeden önce mutlaka toprak analizi yaptırmaları tavsiyesinde bulunan uzmanlar ekilecek mahsul konusunda da verim artırıcı teknik bilgiler verdiler.

Çiftçilerimizin uzmanlara yönelttikleri sorularda, Suğla arazisinin sulak olması dolayısı ile suyun toprağı çekmediğini ve anız yakılmasının doğru olup olmadığını sordular. Yetkililer ise toprağı tavlamanın en güzel yolunun gübreleme olduğunu ve anızların yakılmasının toprağın sıkışmasına neden olacağını ve kesinlikle anız yakmanın toprakta bulunan minareleri yok edeceğini belirttiler. En önemlisi de tabiatın dengesini bozacağı, verimin de düşeceği bilgisini verdiler.
 
Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Çiftçilerimize eğitim semineri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!