Mart kapıdan baktırdı…

Birkaç gündür ilçemiz Yalıhüyük ile Konya ve çevresini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava kuraklık tehlikesi altında ezilen Konya Ovası'nın bir nebze de olsa ferahlamasını sağladı…

Image 

İlçemiz Yalıhüyük ve Konya çevresinde hava sıcaklıkları 20 derece seviyesinde seyrederken, birden havaların soğuması ve aniden gelen kar yağışı, çiftçilerimizin yüzünün gülmesini sağlarken birçok vatandaşı da hazırlıksız yakaladı. Komşu ilçelerimizden Seydişehir'de hava sıcaklıkları benzer özellikler gösterirken, kar yağışının olmaması takdir-i İlahi olarak değerlendirilidi.

Yağışlar nedeniyle Konya’ya bağlı bazı ilçe ve beldelere ulaşım kontrollü olarak sağlanırken bazıları yollar ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle, Konya’nın Bozkır, Derbent ve Doğanhisar İlçeleri’nde ilk ve orta dereceli okullarda, Taşkent ve Hadim’de ise ilköğretim okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Bozkır’da önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız şekilde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulan kar nedeniyle Bozkır’a bağlı 38 köy ve 10 belde yolu ulaşıma kapandı. 

Kar yağışı nedeniyle Seydişehir- Antalya Kara Yolu ulaşıma kapandı. İlçede dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Antalya Yolu, iki kamyonun çarpışması ve 8 TIR’ın kayarak yolu kapatması nedeniyle yaklaşık üç saat ulaşıma kapandı. Kazanın ardından ekiplerin uzun uğraşları ile yol ulaşıma açılmasına karşın devam eden kar yağışı tekrar Seydişehir- Ankara Kara Yolu’nun kapanmasına neden oldu. Bölge Trafik Ekipleri, içeri kışla mevkisinde önlem alarak Antalya yönüne seyreden araçların gitmelerine izin vermezken, Karayolları ise yolun ulaşıma açılması için 2 greyderle çalışmalarını sürdürdü. Seydişehir çıkışı 8. kilometreden sonra Alacabel mevkisi ve Yarpuz beldesine kadar olan kısımda kalan sürücüler zor anlar yaşadı. Aniden bastıran kar ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücülerin büyük bir kısmı, Zirve ve Tınaztepe dinlenme tesislerinde bekliyor.

Haber: Fatih ATALAY / yalihuyuk.com / 15.03.2007

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mart kapıdan baktırdı…

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!