Kaplıca havuzları harabe oluyor

featured

Seydişehir'e bağlı Kavak Köyü'nde 2000 yılında çıkan kaplıca suyu ve yapılan üç kapalı havuz ve lokal binası ilgi bekliyor…

  

2000 yılında dönemin muhtarı Hüsnü Yardımcı zamanında, köyün imkanları iki artezyen kuyusu açılmış, akabinde üç kapalı havuz ve birde lokal binası yapılmıştı. İki yıldır kullanılamaz hale gelen kaplıca havuzları ve lokali camları ve kapıları kırılmış bir vaziyette duruyor. Akdeniz'e en yakın kaplıca olma özelliği taşıyan Antalya ve yakın ilçelerden gelen düşük gelirli insanların faydalandığı kaplıca havuzları ve binaları bakımı yapılmazsa yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

Bölge Milletvekili Harun Tüfekçi'nin gayretleri ile 2006 yılında yeni kuyuların açılması için 600.000 YTL ödenek ayrılmıştı. MTA bölgede iki kontrollü kuyu açarak 42 derece sıcaklığında ve saniyede 97 litre su çıkıyor.

Bölge Milletvekili Harun Tüfekçi konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, MTA çalışmalarının sonuç verdiğini, yasal prosedürlerin de tamamlandığını, bölgeye yatırım yapmak için de ciddi taliplilerin olduğunu söyledi.

Kavak Köyü'nde yaşayan halk da köylerine yatırım yapılmasının çok iyi olduğunu ancak kendi imkânları ile açtıkları kuyu ve havuzların da köy menfaatine direkt olarak bırakılması ve işletim hakkının verilmesini istediler.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaplıca havuzları harabe oluyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!