Yalıhüyük’te Çanakkale coşkusu

featured

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Yalıhüyük'te de Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlenirken, idari erkanın da katılımı coşkuyu artırdı…

  

 

Yalıhüyük İlçesi Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına İlçe Kaymakamı Abdullah Abit Öztoprak, Belediye Başkanı Hasan Yiğit, İlçe Garnizon Komutanı Abdullah Gülen'in çelenk koymasının ardından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlen Çanakkale şehitlerini anma programı bekli de Yalıhüyük'te ilk defa bu kadar coşkulu bir şekilde yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği programa, İlçenin yeni Kaymakamı Abdullah Abit Öztoprak, Belediye Başkanı Hasan Yiğit, İlçe Garnizon Komutanı Abdullah Gülen tüm daire amirleri ve coşkulu bir kalabalık katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Halk Eğitim Müdürü Ebubekir Tenik yaparken, Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı da İlköğretim okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Emin Topak yaptı. İlköğretim okulu öğrencilerinin ve Çok programlı Lise öğrencileri Çanakkale ile ilgili şiirler okudu.

İlçe de bulunan Çok Programlı Lise Tarih öğretmeni Gülay Meşinci yönetiminde Lise öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale oratoryosu sunumu büyük taktir topladı. Öğrencilerin oynadığı oyunlarda Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olayların sahnelendiği öğrencilerin oynadığı bir perdelik tiyatro salonda bulunan başta garnizon komutanı ve salonda ki izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadılar. Yine lise öğrencilerini koro halinde söyledikleri şarkılar da izleyiciler tarafından büyük beğeni toplayarak ayakta alkışlandı. Böylece Çanakkale ruhuna ulaşılmak istendi.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Çanakkale coşkusu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!