Suyumuza sahip çıkalım

Tema Vakfı Temsilcisi Ali Kazankaya, son kırk yılda sulak alanların yarısının kaybedildiğini, su kaynaklarının akılcı kullanılması gerektiğini vurguladı…

Image 

Küresel ısınmanın ülkemizi kuraklıkla vurduğu son dönemde, Seydişehir ve çevresindeki sulak alanlara ve su kaynaklarına dikkat çeken Ali Kazankaya, sulak alanlarımızın özellikle yeni tarımsal sulama alanlarına kanallar açılarak suların kontrolsüz vaziyette gönderildiğini söyleyerek, yanlış tarımsal sulama ve sulak alanları dikkate almadan tasarlanan su yönetim projeleri nedeniyle yok olduğunu vurguladı.

Kazankaya sözlerine ''İlçemizde doğal servetimizin bir parçası olan ve içme suyu sağlanan önemli havzalarımızdaki sular hızlı bir şekilde kanallardan suğla depolama barajına, oradan da Çumra Ovası'na ulaşarak bilinçsiz bir şekilde tarımsal sulama ile yok olmaktadır. Bu su havzalarımızdaki yeraltı sularının tutularak, İçerikışla ve Kuğulu'daki içme suyu pompalarının beslenmesi için önlem almalıyız. Aksi takdirde Seydişehir’de su zengini iken su fakiri haline gelebiliriz. Toroslar'dan havzaları besleyen her damla suyu değerlendirmeliyiz, suyumuza sahip çıkalım'' şeklinde devam etti.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suyumuza sahip çıkalım

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!