2006 yılı ÖSS’de başarı oranları

Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi elde ettiği yüzde 31,25’lik başarı ortalaması ile birçok ilçeyi geride bıraktı…

Image

2006 öğrenci seçme sınavı resmi sonuçları ÖSYM tarafından Türkiye Geneli sonuçları açıklanarak Milli Eğitim Müdürlükleri’ne kitapçıklar halinde gönderildi.

Edinilen bilgilere göre Yalıhüyük Çok Programlı Lisesi’nden, 2006 yılında ÖSS sınavına giren 16 öğrenciden 5 tanesinin üniversiteye girmeye hak kazanmasının çok iyi bir sonuç olduğu belirtildi. Diğer bir ifadeyle başarı oranımız yüzde 31,25 ile birçok ilçeyi geride bıraktı.

Diğer ilçelerde durum nasıl? Şimdi onları değerlendirelim:

ÖSYM tarafından Türkiye Geneli sonuçlarının açıklandığı kitapçıktan elde edilen bilgilere göre en iyi derecelerde bulunan Beyşehir Anadolu Lisesi’nde, sınava giren 48 öğrenciden 43'ü üniversiteye girmeye hak kazanmış olup  oldukça yüksek bir grafik çizdi. Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesinde sınava giren 55 öğrenciden 26’sı % 47 oranı, Bozkır Anadolu Lisesi 24 öğrenciden 10 ‘u % 41,6 ile, Seydişehir Lisesi (YDA) 39 öğrenciden 11‘i ile %28,2 ile,  Seydişehir Enis Şanlıoğlu Lisesi (YDA) 58 öğrenciden 13’ü % 20 başarı oranı sağladı. Seydişehir Lisesi 129 öğrenciden 9’u %6,9 başarı oranı, Ahırlı Atatürk Lisesi 18 öğrenciden 1 öğrenci %5,5 oranı, Beyşehir Lisesi 101 öğrenciden 5’i %4,9 başarı oranı sağlarken Türkiye genelinde hiçbir üniversiteye hak kazanamamış okullarla kıyas edildiğinde bölgemizde bulunan okulların başarı oranının iyi bir performans gösterdiği kaydedildi.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
2006 yılı ÖSS’de başarı oranları

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!