Mevlana otobüsü sevgi dağıtacak

2007'nin Mevlana Yılı ilan edilmesi nedeniyle özel olarak hazırlanan "Mevlana otobüsü" Avrupa'da hoşgörü ve sevgi turuna çıktı…

 Image

UNESCO tarafından 2007'nin Mevlana Yılı ilan edilmesi nedeniyle Avrupa Mevlana Kültür Vakfı'nın, 28 Nisan'daki Offenbach Stadthalle'deki sema gösterisi için hazırlıklar sürüyor. Offenbach gibi bir çok kentte etkinlikler düzenleneceğini belirten Avrupa Mevlana Kültür Vakfı Başkanı Sait Özcan "Mevlanayı tanıtmak için özel olarak hazırlanan otobüs Avrupa'da hoşgörü ve sevgi turuna çıktı" dedi.

Üzerinde Konya Belediyesi logosu ile semazenlerin görüldüğü "Mevlana otobüsü" ilk olarak Hürriyet gazetesinin Mörfelden-Walldorf'taki merkezine uğradı. Otobüsün Amsterdam, Dortmund, Frankfurt-Offenbach, Würzburg ve Viyana gibi kentleri turlayacağını hatırlatan Özcan "Otobüsün grafikleri Konya'da hazırlandı. Almanya'da ise otobüsün üzerine işlendi. Amacımız Mevlanayı ve Konya'yı Avrupa'ya tanıtmak. otobüste Konya'dan gelen 25 kişilik Mevlana tanıtım ekibi yer alacak" diye konuytu.

Mevlana'nın felsefesini yaşamak ve yaşatmak amacıyla Offenbach'ta düzenlenen ve Hürriyet Gazetesi'nin de partner olduğu sema gösterisi, 28 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Mevlana Kültür Vakfı'nın birlikte organize ettiği sema gösterisine giriş ücreti 10 Euro olarak belirlendi.

Sait Özcan 25 kişilik Kültür Bakanlığı Sema Grubu'nun sunacağı gösteriyle ilgili şunları söyledi: "Mevlana felsefesinin temel kaynağı sevgi ve hoşgörüdür. Unesco tarafından 2007 yılı Mevlana Yılı ilan edilmiştir. Bu vesileyle bu kültür estetiğini Alman ve Türk toplumuna sunmak için kapsamlı bir faaliyet başlattık. Konya Büyükşehir Belediyesi ve vakfımızın ortaklaşa organize ettiği gösteriye tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi. Stadthalle Offenbach'ta yapılacak sema gösterisiyle ilgili bilgi 0179 69 06 411 veya 0176 24 06 90 02 numaralı telefondan edinilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mevlana otobüsü sevgi dağıtacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!