Tülüşah yok olmayacak

featured

Nesli tükenmek üzere olan bir peygamber çiçeği türü olan Konya Gaşağı (Tülüşah), Ortakaraören botanik bahçesine ekildi…

  

Törene Tema Vakfı Türkiye Mütevelli Heyet Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Proje sorumlusu Gazi Üniversitesi'nden Prof.Dr.Mecit Vural, Nezahat Gökyiğit, Botanik Bahçe Müdürü Prof.Dr.Adil Güner ve diğer yetkililerle yöre halkı katıldı.

Ortakaraören Kasabası suğla arazisi üzerine yapılan botanik bahçesine 165 Adet Tülüşah çiçeği getirilerek ekimi yapıldı. Böylelikle yok olmaya yüz tutmuş olan bu bitki türünün çoğalmasının sağlanılması hedefleniyor.

Gazi Üniversitesi öğretim Üyesi Prof.Dr.Mecit Vural, doğada korumamız gereken türlerin çok fazla olduğunu belirterek "Bu bitkimizin adını Tülüşah koyduk. Sadece bu bölgede yetişen bir bitki türüdür ve doğada 800 tür acil korumamız gereken bitki türleri var. Bunların 400'ü dağlarda ve 400'ü ovalarda. Bunlarin birçoğu tarım arazilerindeki çalışmalarda tahrip oluyor. Tarım arazileri üzerinde bu tür çalışmalar yaparken bitkileri de korumalıyız. Belediye başkanlarımıza büyük iş düşüyor. Bu bitkilerin yok olmaması için gayret göstermeleri gerekir" diye konuştu.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Tülüşah yok olmayacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!