Yalıhüyük’te 23 Nisan coşkusu

featured

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Yalıhüyük'te de coşkuyla kutlandı…

  

Program saat 09:00'da İlçe Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Garnizon Komutanı Abdullah Gülen ve Belediye Başkanı Hasan Yiğit ‘in Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstü önüne çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temsili olarak İlköğretim Okulu öğrencilerinden 7. sınıfta okuyan Yağmur Akan Kaymakamlık koltuğuna oturdu. Belediye Başkanı Hasan Yigit’e İlköğretim Okulu bahçesine öğrencilerin daha iyi şartlarda oynayabilmesi için toprak olan kısma parke ve asfalt dökülmesini istedi. Milli Eğitim Müdürü'ne de ilçede bulunan Çok Programlı Lise'nin başarı oranının hangi düzeyde olduğunu sorularını yöneltti. Belediye Başkanı'ndan okula parke döşemek için belediye olarak ellerinden geleni yapacakları sözünü alırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden de Çok Programlı Lise olarak, denk Konya bölgesinde bulunan Çok Programlı Liseler arasında  başarı oranının ilk ikinci sırada olduğu bilgisini aldı ve yetkililere teşekkür etti.

     

Daha sonra bayramın kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı'na gelen İlçe Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Garnizon Komutanı Abdullah Gülen ve İlçe Belediye Başkanı Hasan Yiğit halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Törenin yapıldığı alanda açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç şöyle dedi: ''Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk  bu bayramı  Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir. Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 87. yıldönümünde böyle bir bayramı armağan eden Atatürk’ ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklar için ilan edilmiş bir bayram yoktur. Onun içindir ki bu bayramın kıymetini iyi bilmeliyiz. Buradan Tüm öğrencilerimiz ve halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum'' dedi.

Program, İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları müzikli eğlenceler eşliğinde oyunlar ve skeçlerle kutlandı. Bayram kutlamaları daha sonra yine İlköğretim okulunun bando takımı eşliğinde öğrencilerin halkı selamlaması ile sona erdi. 

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te 23 Nisan coşkusu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!