Bana ne mantığı!

Bana ne mantığından sıyrılma vakti gelmedi mi hala?

Yalıhüyük için kurulan sitemizde, ilçemizden sunulan haberlerle beraber, ilgililere iletilmek üzere bazı anketlerde yapılıyor. Kanımca bu anketlerin ilçe ve ilçe halkı için faydası büyük.

Türk milleti olarak biz tepkilerimizi kahve köşeleri dışında ulaşması gereken yerlere söylemekten çekiniriz.(Bknz Ülke olarak geldiğimiz son nokta. Tandoğan ve Çağlayan mitinglerini ele alırsak ne kadar haklı olduğum ortaya çıkıyor. Ülkenin tamamının yüzde birini kadarını oluşturan insanlar bu ülkede bazı şeylerin değişmesine nasıl etki ediyorlar. Geri kalan yüzde 99’luk kısım ise buna sadece seyirci kalıyor.)

İşte sitemizin gerçekleştirdiği anketler bu sessiz çoğunluğun sesini duyurması açısın ayrı bir önem taşıyor. BU yüzden anketleri sadece siteyi doldurmak için konulmuş objeler olarak değerlendirmeyin.

Geçtiğimiz günlerde; “Sizce yılda 5 bin 645 kişinin sağlık hizmetinden faydalandığı Yalıhüyük'te neden bir eczane yok?” başlığı altında bir anket yaptık. Bu ankete ne yazık ki beklenen ilgi gösterilmedi. Ama yinede 150 civarında ziyaretçimiz Yalıhüyük için bir şeyler söyleme gereksinimi duymuş. 

Şimdi anket sonuçlarını irdeleyelim:

Ankete katılan 115 Yalıhüyüklü ki bu anket toplamının yüzde 68,5’ine tekâmül ediyor, “bu konu hakkında elini taşın altına koyacak kimsenin olmadığını söylüyor. (Bakın gereken şeyi gerektiği yerde yapmadığımız şeklindeki yorumlar sadece bana ait değil.)

Peki Yalıhüyük’ten yetişmiş bir eczacımız var mı? Benim bilgilerim doğrultusunda maalesef yok. Yine çözüm kapımız başka yerlerden gelecek insanlar tarafından açılabilecek.

Anketten çıkan bir diğer sonuç ise gerçekten benim haklılığımı pekiştiriyor. Ankete katılan toplamın yüzde 17,9’unu yansıtan 30 kişi “yeterli talebin olmadığını” söylüyor. Bakın bunu ben söylemiyorum. Sitemizde yaptığımız anketin sonuçları söylüyor. Yani kendi kendimizi ele veriyoruz. Talep yok diyerek, topu taca atıyoruz. 6 bine yaklaşan nüfusa sahip ilçemizde birileri istemediği için Eczane açılmıyor sanki.

Yalıhüyük büyü artık. 1965 yılından bu yana belediye, 1990 yılı itibarı ile de ilçe kimliği taşıyorsun. Biraz ilerle, biraz büyü artık. Bizi bizden başkası anlamaz, anlayamaz.

Devlet getirip bize eczane açmaz. Bu bizim meselemiz. Biraz kabuk değiştirelim. Lütfen biraz ilerleyelim. 

Anketten çıkan en acı sonucu aslında yazıma taşımayacaktım. Ama ilçe olarak düşüncelerimizin ne kadar ileriye kapalı olduğunu göstersin diye koyuyorum. Ne yazık ki ankette oy kullanan 23 kişi (yani ankete katılanların ¼’ü) ilçenin eczaneye ihtiyacı olmadığını söylüyor. 

Hayır bu sonuca yorum yapmayacağım. Bunun yorumunu sizlere bırakıyorum.

İnanın bir Yalıhüyüklü olarak bu sonuçtan utanmamak elde değil. Cevaba bakar mısınız “Yalıhüyük’ün eczaneye ihtiyacı yok.” Ama dediğim gibi bunun yorumu size ait. Elimizi vicdanımıza koyalım. Ve ona göre yorum yapalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bana ne mantığı!

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!