Yalıhüyük’ün dünyaya açılan sanatçısı

featured

Yalıhüyük’ün bağrından çıkmış ve tüm Türkiye’ye kendisini tanıtma başarısını gösteren Muzaffer Sarıkaya yurt içinde düzenledikleri turnelerle sanatını icra etmeye devam ediyor…

Sanatsal yaşamı ile ilgili olarak görüştüğümüz Muzaffer Sarıkaya verdiği bilgilerde, 1969 yılında Almanya’ya gitmesi ile sanat hayatına başladığını ve ilk olarak 1969 yılında bir gazinoda solist olarak çalıştığını söyledi. 1970 yılında “Kurtar Yarab” adlı ilk plağını çıkaran Sarıkaya, burada bir çok gazinoda ve birçok Avrupa ülkesinde turnelere çıktığını şöyle anlatıyor: “Almanya’da gazinolarda solist olarak çalışırken tanıştığım rahmetli Yıldıray Çınar, Müslüm Gürses, Erkan Ocak gibi ünlü sanatçılarla Avrupa’da bir çok turneye beraber çıktım. Konserler verdik. 1969 yılında Münih’te ses dalında birinci oldum. 1978 yılında Almanya’dan Türkiye’ye döndüm. Sanat hayatımı burada sürdürmeye devam ettim. Bu arada hem Almanya’da hem de Türkiye’de olmak üzere toplam 25 kaset çıkardım„ dedi.

Daha sonra Konya Bozkır Ekibi’ni kurduğunu söyleyen Muzaffer Sarıkaya, katıldığı bir çok programdan Kültür Bakanlığı nezninde ödül aldığını söyledi. Sarıkaya, çıkarmış olduğu kasetlerden birkaçının isimlerinin “Çıbık, Aslan Mustafa, Cezayir, Sabah olur güneş vurur duvara, A guzum olduğunu ve toplam 25 kaseti olduğunu belirtti. En son olarak Konya Folklor Ekibi içerisinde 2004 yılında klip çektiğini söyleyen Sarıkaya, ülkemizdeki korsan kasetçiliğin yaygınlaşması ile başka kaset çıkaramadığını ifade etti.
     
Doğup büyüdüğü ilçesine, imkan verildiği taktirde folklor ekibi kurabileceğini belirten halk sanatçısı, şu an itibari ile yurt içi turnelere, şenliklere solist olarak giderek sanatını icra etmeye devam ettiğini söyledi.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’ün dünyaya açılan sanatçısı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!