Sıcaklarda baklava-dondurma keyfi

Yaz mevsiminde bolca tüketilen dondurma, artık Türkiye’ye özel geleneksel tatlı baklava ile bir arada yeniliyor…

Image 

Yaz mevsiminde bolca tüketilen dondurma, artık Türkiye’ye özel geleneksel tatlı baklava ile bir arada yeniliyor. Yaz döneminin değişmezi dondurma, baklavayla daha güzel oluyor. Konyalı vatandaşlar sıcak havalarda tatlı ihtiyacını dondurma ile birlikte tüketerek gideriyor.

Birçok baklavacı da artık baklavanın yanında dondurma da satıyor. Konya’da 30 yılı aşkındır faaliyet gösteren Gaziantepli Biroğlu Baklavacısı sahibi Salim Ertürk, baklava ve dondurma ikilisinin satışlarının yüksek olduğunu söylüyor.

Geleneksel tatlarımızdan olan baklavanın genellikle bayramlarda ve özel günlerde tüketildiğini, bunun yanında kandillerde de satışının arttığını anımsatan Salim Ertürk, geçmiş yıllarda yaz sezonunda baklava satışlarının kışa göre azaldığını ancak son yıllarda bu durumda değişim yaşandığını belirtiyor.

Salim Ertürk, yaz döneminde baklava satışlarında bu derece artış olmasının en önemli nedeninin yurtdışından gelen gurbetçilerin baklava tüketimi olduğunu ifade ederek, bunun yanında baklava ile dondurmanın birlikte tüketilmesinin de satışları yükselttiğini dile getiriyor. Baklava ile dondurmanın son yıllarda herkes tarafından birlikte çokça tüketildiğini belirten Ertürk, özellikle öğlen sonrası baklava-dondurma ikilisinin satışlarında hareketlilik yaşandığını söylüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sıcaklarda baklava-dondurma keyfi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!