Dünya barışı ve sağlık için yürüyor

featured

Irak'taki katliamları protesto etmek için 88 günde 1052 kilometre yol kat ederek sesini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyor…

Bilecik doğumlu Halil Kaymaz(70) dünya barışı ve sağlık için yürüyüş başlattı. Dünya barışı ve sağlıklı yaşam için Samsun’dan başlattığı yürüyüşü, Antalya’da noktalayacak. Halil Kaymaz Irak'taki katliamları protesto için yürüdüğünü açıkladı.

Kaymaz, 19 Mayıs 2007'de Samsun’dan başlattığı yürüyüş sonrası 88 günde 16 Ağustos günü Konya’nın Seydişehir ilçesine ulaştı. Samsun’dan Seydişehir’ e toplam 1052 kilometre yol kat eden Kaymaz hedefinin 30 Ağustos Zafer Bayramında Antalya’ya ulaşmak olduğunu belirtti.

 
Bu yürüyüşüne neden olarak gazetede okuduğu Irak’taki katliamlar olduğunu belirten Kaymaz: “Amerika'da kahvede otururken gazetede Irak’taki katliamları okudum ve bundan çok etkilendim. O yüzden bu katliamları protesto etmek için yürüyüşe başladım. Samsun’da başladığım yürüyüşü Antalya'da bitirmeyi hedefliyorum” dedi.
 
2 çocuk babası ve 4 torun sahibi Bilecikli Halil Kaymaz, Amerika'da birçok yürüyüş yarışmalarına katıldığını ve 15 madalyası olduğunu ifade etti. Her yıl kızlarının yanına gittiğini ve torunlarına baktığını belirten Kaymaz: “Amerika’ya kızlarımın yanına gidiyorum. Kızlarım doktor olduğu için torunlarımla fazla ilgilenemiyorlar. O yüzden kızlarımın yanına giderek torunlarımla ilgileniyorum.
Zaman zaman spor yapıyorum. Spor yaptıkça kendimi daha sağlıklı hissediyorum. 70 yaşımda olmama rağmen çok dincim” dedi. 

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Dünya barışı ve sağlık için yürüyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!