Yalıhüyük’te folklor yeşerecek

Türklerin Anadolu’ya gelmesinden bu yana gelenek ve görenekleri, kültürel etkinlikleri hep devam etmiştir…

Günümüz Türkiyesi'nde her ne kadar da eski gelenek ve göreneklerimize yeterince önem vermesekte yine de yok olmamış ve yaşatılmaya çalışılmaktadır.

Yedi coğrafi bölgeden oluşan Türkiye, her bölgenin kendine has özellikleri kültürel etkinlikleri göze çarpıyor. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en yaygın şekilde yapılan bu kültürel varlıklarımızdan birisi olan folklor ve halk oyunları Türkiye’nin bu geleneksel  varlığını oldukça iyi bir şekilde temsil ediyor. İç Anadolu Bölgesi'nde de zaman zaman etkinliklerde Şenliklerde gördüğümüz bu folklor gurupları yöresel kıyafetleri ile hem bizleri maziye götürüyor, hem de yapılan organizasyonlara renk katıyor.

Tüm bunları niye anlatıyorum biliyor musunuz?

Geçtiğimiz hafta Yalıhüyük'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki açık hava çay bahçesinde otururken Yalıhüyük'ün sanatçısı Muzaffer Sarıkaya'ya takıldı gözüm. Daha önceki sohbetlerimizde bana anlattığı kadarı ile Beyşehir'in Aşağı Esence Kasabası'nda Belediye'nin organizasyonunda bir folklor ekibi kurulmuş ve bu ekibi Muzaffer Sarıkaya eğitmiş ve Konya'da yapılan yarışmada ikincilik derecesi elde etmiş.

Yalıhüyük içerisinde böyle bir yetenek acaba neden böyle bir folklor gurubu kurup yönetmesin diye aklımdan geçirmiştim.

Günlerden bir gün yine aynı çay bahçesine geldiğimde Belediye Başkanı Hasan Yiğit ve Muzaffer Sarıkaya'yı aynı masada otururken gördüm. İşte aradığım andı. Hemen konuyu kendilerine naklettim. Bir çok örnekler vererek belediyenin organizasyonunda gençlerin böyle bir kültürel faaliyet içinde bulunması hem gençlik adına hem de İlçe tanıtımı adına faydalı olacağı konusunda bir beyin jimnastiği yaptık. Sonunda Belediye Başkanı konuya sıcak baktığını böyle bir kültürel aktivitenin Yalıhüyük'ün tanıtımına katkı sağlayacağı ve Belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır oldukları söyledi. Gözler Muzaffer Abi'ye çevrildiğinde ondanda seve seve yaparım yanıtını aldık.

Okulların açılması ile birlikte öğrencilerin de içinde yer aldığı böyle bir faaliyetin yapılması gençlerin kötü alışkanlıklar yerine böyle unutulmaya yüz tutmuş folklorü yaşamaları yaşatmaları çok harika olacağını düşünüyorum. Şimdi sıra bu işin bir an önce yapılması Belediye Başkanı ve yılların tecrübeli sanatçısı Muzaffer Sarıkaya'nın bu işe bir an önce el atmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tabi ki bu çağrımızın bir an önce gerçekleşmesi için siz değerli okuyucularımızın görüşleri yorumları ve desteği Yalıhüyük'te folklor ekibinin kurulmasını daha da hızlandıracak ilçe tanıtımına katkı sağlama konusunda belirleyici olacaktır.

Hepinizi şimdiden vereceğiniz destekten dolayı kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.

Fatih ATALAY – Yalıhüyük

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te folklor yeşerecek

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!