Yeni ders yılı zili çaldı

featured

2007-2008 eğitim ve öğretim yılı bugün açıldı.Öğrenciler ders başı yaptı…

Yalıhüyük İlköğretim Okulu önünde düzenlenen açılış programına İlçe Kaymakamı Abdullah Abid  Öztoprak, İlçe Garnizon Komutanı Şenel Kılıç, Belediye Başkanı Hasan Yiğit ve daire müdürleri katıldı.

Okul bahçesindeki Atatürk anıtı önüne Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç’un çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşması için kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç, davetlilere ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada: “2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılı hayırlı ve uğurlu olsun. Geçtiğimiz hafta okula yeni başlayan öğrencilerimizden sonra bu gün eğitim ve öğretim dönemi resmen başlamış bulunuyor. Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmasına devam eden Koç: “Eğitim düzeyi demek refah düzeyi demektir, kalkınmışlık düzeyi ise eğitim düzeyine bağlıdır. Milli Eğitim Türkiye’nin tamamında yer alır. Paydaşlarımız ise 73 milyondur” dedi. ÖSS 2007 Sözel’de Türkiye 567. olan öğrencileri ile de gurur duyduklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Daha sonra program İlköğretim Müdür Vekili Behçet Saday’ın yeni öğretim yılı dolayısı ile ilgili olarak teşekkür konuşması yaptı. Okul öğrencilerinden Fatma Gül  Özçelik, Emine Ayça Tenik ve Büşra Nur Yıldırım’ın şiir okunmasının ardından program sona erdi.

Geçtiğimiz  yıl ilköğretim okulundan 28 öğrenci mezun olurken bu yıl kayıt olan öğrenci sayısı  ana sınıfı 19, birinci sınıfa 19 öğrenci kaydolduğu bu okulda toplam öğrenci mevcudunun da  190 olarak belirlendiği kaydedildi.

İlçede bulunan diğer okul Çok Programlı Lisesi’nde ise geçtiğimiz yıl 12 öğrenci mezun olurken bu yıl 16 öğrencinin yeni kayıt yaptırarak Eğitime başladığı belirtildi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yeni ders yılı zili çaldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!