Şehidimiz bayrağına kavuşuyor

featured

Yalıhüyük Merkez Mezarlığı'nda bulunan şehit er Mehmet Acar'ın mezarı başına Türk Bayrağı dikiliyor…

Yalıhüyük'te görev yapan öğretmenlerle birlikte Yalıhüyük'ün Merkez Mezarlığı'nda ziyaret ettik. Ruhuna Fatiha bağışladık.

1952–1 tertip olarak gittiği Gaziantep Oğuzeli’nde vatani görevi yaparken kaçakçılarla girdiği çatışmada 08.09.1974 yılında şehit düştüğünü öğrendiğimiz Mehmet Acar, Çanakkale Şehitleri hariç İlçenin tek kayıtlara alınmış şehidi olma özelliğini taşıyor.

Yalıhüyük İlçesinde ayrıca bir tanede gazi bulunuyor. Şu an Konya'da bir kamu kuruluşunda çalışan Ali Aksoy kardeşimiz de 28.11.1995 yılında Mardin İli Savur İlçesinde Terör örgütü PKK İle mücadele ederken ayağını kaybetmişti. Konya'nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Yalıhüyük'te de Vatan için canını veren şehit Mehmet Acar'ı ve diğer şehitleri rahmetle anarken yine vatanı için çarpışırken gazi olan Ali Aksoy'a ve diğer gazilerimize şükranlarımızı sunarız.

Yalıhüyük.Com sitesi olarak yaptığımız araştırmalar sonucu mezarında ziyaret ettiğimiz şehidimiz için bir kampanya başlattık.Kampanyamızda şehidimizin mezarı başına Türk Bayrağı dikmek için Yalıhüyük Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak'a bayrak dikme isteğimizi ilettik. İlçe kaymakamız bu davranışımız Karşısında çok duygulandı ve bizlere destek verdi. Ayrıca İlçe Jandarma ile ve Yalıhüyük Belediyesi ile işbirliği içerisinde şehidimize yakışır Türk Bayrağı'nı mezarı başına dikmek için çalışmalara başladığımızı okuyucularımıza duyurmayı bir borç biliyoruz.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Şehidimiz bayrağına kavuşuyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!