Dernekte ilk bayram

featured

Bayramın ardından hemşehrilerimizden haberler gelmeye devam ediyor…

Nürnberg'de faaliyet gösteren Nürnberg Yalıhüyüklüler Derneği adına (Hacı) Mustafa Bilge bildiriyor:
11 ayın sultanı Ramazan ayının girmesiyle başlayan sevgi saygı çemberiyle birlik beraberlik içerisinde, gurbet ellerde olması sebebiyle akşam (iftar) ezanına  susamış kulaklarımızın  Yalıhüyük e.V. Nürnberg  çatısı altında bir nebze de olsa  eski örf ve adetelerimizi çocuklarımıza ve kendimize yaşatmak için şimdiye kadar olmayan bir etkinlik gerçekleştirdik.

Birlik ve beraberlik içinde  ve buna takiben o bizim fedakar ve cefakar kadınlarımız otuz gün boyunca evlerinin işlerini ikinci plana bırakıp,  birinci mekan olarak  çoluk ve çocuklarınla zamanlarından fedakarlık ederek iftar ve zaman zaman sahur yemeklerini ve holuska  hazırlamak için derneğimizin yolunu tutarak seferberlik içinde Ramazan ayı boyunca Yalıhüyüklü hemşehrilerimiz olsun, iş adamları olsun ve misafirlerimize olsun, işte Anadolu kadının hünerleri dercesine, deyim yerindeyse parmakları yedirtecek kadar lezzetinden fire verilmemiş yöremize has o lezzetli yemeklerden bizi mahrum bırakmadılar.

Yüce Rabbim onların hepsinden ayrı ayrı razı olsun ve gün genişleyerek Ramazanın her gününe ayrı ayrı renk katan çoluk çocuk, genç yaşlısıyla beraber on bir ayın sultanı Ramazan ayını  geride bırakmış olmamızın burukluğuylan Avrupa’nın ortasında gurbet ellerde bayramlardan ve bayramlaşmalardan  şimdiye kadar biz ve çocuklarımız mahsur kalmamız sebebiyle 14.10.2007 te Yalıhüyük e.V. Nürnberg  Derneği binasında, dernek yönetiminin proğramlamış olduğu Yalıhüyüklü hemşehrilerimizle yapmış olduğumuz bayramlaşma şöleninin ise daha ayrı bir güzelliğe daha sahipti.

Beklenenden daha çok katılım sağlayarak unutulmayacak şekilde  sabah kahvaltılı bir bayramlaşma  şöleni için  açılışı:  Selami Bilge‘nin Kuranı kerim okumasıyla,  Cemal Aygün‘ün Yalıhüyük deyimlerini ve şiirlerini okumasından,  Sayın Başkanımız Orhan Acar‘ın anlamlı konuşması  sukunet içinde dinlenirken, Selami Bilge ve Hasan Acar kardeşimizin okumuş olduğu İlahi  ise hemsehrilerimiz gözyaşları içinde dinlendi ve bize Ramazan boyunca Teravih namazı kıldıran Selami Bilge‘ye, bütün Ramazan boyunca hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan kadınlarımıza hediyeleri dağıtılması mutakiben program sona ermiş oldu.

Ramazan boyunca bütün emeği geçen erkek ve kadınlardan çocuklardan Allah razı olsun, Allah‘ım nice nice Ramazan bayramlarına eriştirsin.

Bana bir ilçe gösterin Yalıhüyük gibi güzel olsun,
Bana bir yayla gösterin Gölcük gibi meşhur olsun,
Bana bir bayram gösterin Yalıhüyük e.V. Nürnberg‘teki gibi olsun,
Hepinizden bizi desteklediğiniz için Allah razı olsun,
Mübarek Ramazan  bayramınız kutlu olsun.

Ne kadar sevsekte almanyayi alışamadık tutmadı havası suyu,
Ezildik gurbet ellerinde yıllar boyu yalıhüyüktür hakkın sonu,
Ben köyümden ayrılamam ben Gölcük'ten ayrılamam. 

Yalıhüyük e.V. Nürnberg Derneği

Haber: Mustafa Bilge

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Dernekte ilk bayram

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!