Sözde ermeni soykırımı

Bilindiği gibi 1. Dünya savaşına Almanya ile katılan ve yenik düşen Osmanlı imparatorluğu döneminde yenik düşen Almanya topraklarında hiçbir işgal girişimi bulunmadan, yurdumuz İngiliz,Fransız, İtalyan ve bunlarla birlikte pastadan pay çıkarmak isteyen yunanlar ve Ruslar tarafından işgal edilmiştir.

Osmanlı imparatorluğu döneminde ülkemizde bulunan bazı milletleri maşa olarak kullanarak emellerine ulaşmak isteyen işgal güçlerinden Fransızlar, Ruslar ve bu azınlık milletlerinden Ermenilere destek veren Amerika Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde petrol havzalarının bulunması nedeniyle bu bölgeleri elde edebilmek için kendilerinin himayesi altında bir ermeni devleti kurulmasını sağlamak amacıyla ülkemizde ve ülkemiz dışında yaşayan Ermenilere destek vererek emellerine ulaşmaya çalışıyorlardı.

Osmanlı imparatorluğu döneminde rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayan ve kendilerine her türlü olanak sağlanmış, her türlü haklar verilmiş olan Ermeniler bu destekleri de görünce Türk Milletine ihanet etmeye hazırlanmış ve silahlanarak Fransız ve Rus Ordularının yanında yer alarak Türklere karşı savaşmaya başlamışlardır. Anadolu da ve iç kesimlerde yaşayan Ermenilerde burada yaşayan Türk halkına akıl almaz işkenceler ve tecavüzler yaparak kadın-erkek-çocuk ayırdımı yapmadan Türk milletini katletmekte idiler. Ermenilerin yapmış olduğu zulüm ve işkenceler öyle boyutlara ulaşmıştı ki birlikte yer aldıkları rus askerleri Ermenilerden ve yaptıkları işkencelerden tiksinmeye başlamışlardır.

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yani Adana,Antep,Elazığ, Urfa ve Diyarbakır da yaşayan Ermenilerde Ruslar ve Perde arkasında bulunan Amerika dan destek alarak bu yörede yaşayan türk insanlarına akıl almaz işkenceler etmekte özellikle Adana bölgesinde yaşayan Türk Halkını diri diri fırınlara atarak yakmakta idiler.Ayrıca Bazı ermeni komutanları kurşunların boşa gitmemesi için Türkleri kuyulara atarak üzerlerine büyük kayalar atarak onların yer yüzüne bir daha gelmemeleri düşüncesiyle gömüyorlardı. Tarihi biraz olsun araştırdığımız zaman karşımıza öyle işkenceler çıkıyor ki insanın aklı almayacak derecede zulümler yapılmış.

Geçmişte yapılan bu zulümlerin belgeleri Osmanlı ve ermeni arşivlerinde olduğu gibi bir çok ülkenin başta Fransa olmak üzere tüm açıklığıyla belirtilmektedir. Bu arşivlerin açılmadığı yalanları söylenerek bazı ermeni komitelerinin hazırlamış oldukları sahte yazılarla bu zulümler ve katliamları türk mileti yapmış gibi gösterilerek sözde ermeni soykırımı kabul ettirilmeye çalışılıyor. Ve böylelikle Fransa, İtalya, İngiltere, Amerika ve bunun yanı sıra bu durumdan çıkar sağlayabileceğini düşünen ülkeler Sözde Ermeni Soykırımı tasarısı üzerinde duruyorlar. Aslında bu tasarı üzerinde duran o ülkelerin kendileri değil, o ülkelerde yaşamakta olan ermeni lejyonları bunu herkese kabul ettirme çabasında. Ayrıca Bu ermeni tasarısı kabul edilirse Fransa,İtalya, İngiltere ve Amerika bu sayede Geçmişte Ermeniler açısından yararlı olamadıkları düşüncesiyle minnet borçlarını ödemeye çalışıyorlar.

Oysa bütün dünya ülkeleri biliyorlar ki 1. Dünya Savaşı sırasında Ermeniler tarafından 3 milyon Türk insanı katledilerek toplu halde gömüldüler. Bir çoğu da fırınlarda yakılarak katledildi. Bu olaylara ait tüm devlet arşivlerinde bir çoğu resimli olmak kaydıyla belgeleri bulunmakta. Ancak bu arşivleri açıp geçmişteki olayların kimler tarafından yapıldığı açığa çıkarılmak istenmiyor. Çünki bu o ülkelerin işine gelmiyor.

Ermeniler bu ülkelerin bu fikirlerini fırsat bilerek ASALA terör örgütünü oluşturdu ancak buna hiçbir ülke engel olmaya çalışmıyor.Günümüzde de yine Amerika Türkiye yi bölmek Doğu Anadolu ve Kuzey Irakta Kurdistan Devleti kurdura bilmek amacıyla PKK terör örgütüne yardım etmekte bunların silah ve cephanelerini karşılamakta. Fakat olay Türkiye Cumhuriyeti tarafından anlaşılınca bunu inkar ederek Türkiyenin yanında yer almak istediğini belirterek yine bir takım oyunlar oynamaktadır. Irakta bulunan Amerikan askerlerinin PKK kamplarına ulaşamadığını belirtiyor ancak Amerikan medyaları bu kamplara rahatça giderek onların gövde gösterilerini yayınlamaktan hiç çekinmiyor. Birkaç ay önce güvenlik güçlerince yakalanan birkaç PKK militanı açıkça itiraf ediyorlar ki silahlar Amerika dan geliyor diye Amerika buna itiraz ediyor ve silahlarının kaybolduğu yalanını ortaya atıyor.

Bilindiği gibi Amerika geçmişte olduğu gibi günümüzde de aynı oyunları oynuyor ve bir de ermeni tasarısını ortaya atıyor. Aslında amerikanın en büyük isteği türkiyenin doğusunda ve Kuzey ırakta Kürdistan devleti kurdurup, Türkiye, İran ve Suriyeyi zayıflatıp burada istediği emellere ulaşabilmek. Ayrıca Türkiyenin Bulunduğu coğrafi konum öylesine mükemmel ki buraya sahip olabilmek için tüm ülkeler her şeyi yaparlar. Türkiye Asya ve Avrupa arasında bir köprü olduğu gibi Akdeniz ve Kafkasları da birbirine bağlayan bir köprü durumunda.

1.Dünya savaşında Osmanlı İmparatorluğunun zayıflaması sonucu Ermenileri öne sürerek Trabzon’dan İskenderun’a kadar olan bölgeleri elde etme amacına ulaşamayan başta Amerika olmak üzere Fransa, İngiltere,İtalya gibi ülkeler günümüzde de bir takım oyunlarla bu emellerine ulaşma çabası içerisindeler. Ama bilmiyorlar ki Türk Milleti buna geçmişte izin vermedi, bundan sonrada izin vermeyecek.   

İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sözde ermeni soykırımı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!