Seydişehir’de Cumhuriyet Bayramı

featured

Seydişehir'de Cumhuriyet’in kuruluşunun 84. yılı coşku ile kutlandı…

Tören sabah saat 10.00 da Belediye Tören alanında başladı.
 
Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Gazi İlköğretim Okulu folklor grubu gösterisini sundu.
 
Daha sonra Kaymakam Dr. Necdet Türker, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Sayılan, Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Dr. Türker yaptı, Türker konuşmasında; “Bugün yine milletimiz için çok büyük anlam ifade eden bir günde. Yüce Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının bugün dahi akıl erdirilemeyen mücadele ve zaferlerinin akabinde kurulan Cumhuriyetimizin 84. yılını kutlamak için burada toplanmış bulunuyoruz.
 
Bundan 84 yıl önce büyük Atatürk ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti artık bir dünya devletidir diyen Kaymakam Türker, 70 milyon genç dinamik ve kaliteli insan gücü ve en iyinin de iyisi seçilen bilim ve tıp adamlarıyla bu yerini hak etmektedir,” dedi.

 
Daha sonra son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden güvenlik kuvvetlerimize Allah tan rahmet dileyen Türker, ailelerine de başsağlığı diledi.
 
Kaymakam Türker’in konuşmasından sonra İlköğretim ve Ortaöğretim okulları öğrencileri şiirler okumasının ardından okular resmigeçitlerini yaptı.
 
Resmigeçidin arkasında bayraklarla süslenen kamuya ait ve özel araçlar geçit yaptı. Birçok üretici firmalardan ürettiği ürünleri bayramı izleyenlere atması güzel görüntülere sahne oldu.
 
Kaymakam Türker ve beraberindekiler, daha sonra bayram programını organize eden öğretmenleri tebrik etti ve tören sona erdi.

Haber: Kadriye KASAP – Mehmet LEVENTOĞLU

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Seydişehir’de Cumhuriyet Bayramı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!