Beyşehir Gölü’nde kritik günler

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde bu yıl yaşanan kuraklıkla birlikte kıyılardaki su çekilmesi hissedilir derecede arttı. Yapılan tespit ve araştırmalar sonucunda gölün kapladığı alan 65 bin hektardan 50 bin hektara kadar düştü…

Image

Konya Ovası'na su veremeyen, kıyılardaki çekilmenin artması nedeniyle sahil kesimi bataklık ve sazlık görüntüler sergileyen Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan yerleşim merkezlerinde yaşayanlar, trajik tabloyu rahatlıkla görüp çok yakından hissedebiliyor.

Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin hissedilir ölçüde düşmesi, yat turizmini de olumsuz etkiliyor. Su yüzeyinde ilerleyip açıklara gidemeyen gezinti yatlarının, limanlarda kafe olarak hizmet vermeye başladığını vurgulayan yat sahibi Ahmet Bülbül, yatta özel günler, çeşitli eğlence ve aktiviteler düzenleyerek gelir sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Beyşehir'in göle kıyısı olan bağlı yerleşim birimlerinden Yeşildağ Beldesi Belediye Başkanı Yüksel Ergun, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından 1 Kasım'da yapılan son ölçümlerde göl sularının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2 milyar 744 milyon metreküpten, 2 milyar 486 milyon metreküpe düştüğünü söyledi.
Göl kıyılarındaki suların çekilmesi sonucu sahil kesimlerde çorak, ot ve bataklık görüntülerin hakim olmaya başladığını belirten Ergun, göl sularının kıyıdan geriye doğru yaklaşık 400 metre civarında çekildiğini bildirdi.
Göle kıyısı olan Kurucuova beldesinin Belediye Başkanı Vedat Sabırlı da besleyen kaynakların kuruması nedeniyle gölün sıkıntı yaşadığını belirterek, 'Gölden bu yıl kuraklık nedeniyle aşırı sulama yapıldı. Buharlaşma ve diğer kayıplarla birlikte gölde şu anki durum yaşanmaya başladı' diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Beyşehir Gölü’nde kritik günler

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!