Eti Alüminyum için karar veriliyor

featured

Seydişehir Eti A.Ş. ‘nin özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay 13. Dairesi’nde görüşülmekte olan davanın bugün duruşması yapıldı…

KİGEM Genel Sekreteri Ayla Yılmaz duruşma ile ilgili olarak sitemize verdiği bilgileri aynen siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz:

“Seydişehir Eti Alüminyum Tesislerinin özelleştirilmesine ilişkin KİGEM, Tes-İş Sendikası, Metalürji Mühendisleri Odası ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın Danıştay 13. Dairesi'nde görüşülmekte olan davasının duruşması 27.Kasım.2007 Salı günü Danıştay Duruşma Salonunda gerçekleşti.

  
Bilindiği üzere Eti Alüminyum Tesislerinin ihalesine ve ihaleyi onaylayan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı'na karşı Tes- İş Sendikası, KİGEM/Metalürji Mühendisleri odası ve Atilla Kart dava açmıştı. Tes-İş Sendikası'nın ve diğer davalara Danıştay 13.Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiş, İdarenin bu karara itirazı İdari Dava Daireleri
Kurulu tarafından reddedilmiştir.
  
Bu kararların uygulanmaması tarafların suç duyurusunda bulunmasına neden
olmuştur.

27 Kasım 2007 Salı günü yapılan duruşmada, Özelleştirme İdaresi ve alıcı firma CE-KA'nın hukukçuları karara karşı itirazlarını yinelerken, KİGEM adına Vakıf Başkanı Mümtaz Soysal yaptığı savunmada, İdaresinin yargının verdiği kararlara uymamasının bir hukuk tanımazlık olduğunu ve mahkeminin bir an önce esasastan iptal kararını vermesini talep etmiştir. Metalürji Mühendisleri Odası Başkanı Cemalettin Küçük ise, dava dilekçesinde Eti Alüminyumun özelleştirilmesinin sakıncalarını dile getirdiklerini ve bugün Eti Alüminyumdaki gelişmelerin gerekçelerinde haklı olduklarını ortaya koyduğunu ve mahkeminin esastan iptal karanını vermesini talep etmiştir. Konya CHP milletvekili Atilla Kart ise Eti Alüminyumun özelleştirilmesi sürecini ve bu süreçte yaşanan olumsuzlukları dile getirerek iptal kararını talep etmiştir.
  
Duruşmada Savcı, iptal kararı verilmesi gerektiren görüşlerini açıklamıştır.
  
Mahkeme Heyeti, davacıların görüşlerini ve savcının düşüncelerini değerlendirdikten sonra kararını taraflara tebliğ edeceğini bildirmiştir.” şeklinde konuştu.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Eti Alüminyum için karar veriliyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!