Yalıhüyük nereye gidiyor?

İlçemizde Kış mevsiminin geldiği şu günlerde, insanlarımız işsizlikten yine kahvehaneleri dolduruyor…

Her yıl olduğu gibi bu yılda da, Yalıhüyük’teki işsizlik insanlarımızın vakit geçirebilmeleri açısından kahvehaneleri doldurmalarını sağlamaktadır. İlçemizde her hangi bir iş sahasının olmayışı, İlköğretim okulunu bitiren ve liseye devam etmeyen gençlerimizi büyük şehirlere göç etmeye zorlamıştır. İlçede yaşayan insanlarımızın da yapılacak herhangi bir iş olmaması ve gidilebilecek başka yer bulunmaması nedeniyle kahvehanelere giderek buralarda zamanlarını geçirmeye zorlamaktadır.

Göründüğü kadarıyla Yalıhüyük’te bu işsizliğin önüne geçilebilecek gibi bir durum görünmüyor. Bu gidişle de olmayacak. Dolayısıyla birkaç yıl sonra Yalıhüyük’te yaşayan nüfusta yok denecek kadar azalacak. Bunun belirtileri şimdiden gözlenmekte. Peki bu gidişata nasıl dur denilebilir? Bu yönde hiçbir kurum, kuruluş ve insanların her hangi bir çalışması gözlenmemekte. Açıkçası insanlarımız sadece bu günü yaşayabilme telaşı içerisine girmiş. Yarın ne olacak hiç kimse düşünmüyor ve herkes kendi derdine düşmüş bu gün kendi durumunu kurtarmaya çalışıyor. Ülkemizde işsizlik gittikçe artıyor. Bu gün gençlerimiz düşük gelirle olsa bile iyi kötü bir iş bulup çalışabiliyor. Ya bir süre sonra ne olacak? Birkaç yıl sonra iş bulabilmek mümkün olmayacak. Bulunsa da elde edilen gelir kendini ve ailesini geçindirmeye yetmeyecek.

Geçmişte Yalıhüyük’ün en büyük geçim kaynağı, (özellikle tarımla uğraşanların) suğla arazisinin verimli olması ve elde edilen ürünün değerinin biraz yüksek olması idi. Ayrıca bir bölümünün geçim kaynağı ise hayvancılıktı. Ama günümüzde elde edilen ürün kendi masrafını karşılayamaz duruma gelmiştir. Hayvancılık ise tamamen yok olmuştur. Bu işle uğraşan sadece birkaç kişi kalmıştır. Durum bu şekildeyken burada yaşayan halkın ilerisi açıkçası pek iç açıcı görünmüyor.

Daha önce bu işsizlik konusuna bir yazımla değinmiştim ama değişen hiçbir şey olmadığı herkesin bildiği bir şey. Buna göre bu konuda yazımın aslında gereksiz olduğunu düşünüyorum ama yine de insan duramıyor. Çünkü ilçemizde yaşamak o kadar güç bir hal aldı ki bu konuya değinmeden durulmuyor.

Ben buradan buraya şu şekilde yatırımlar yapılabilir diye bir şey söylemeyeceğim. Çünkü Yalıhüyük’teki yaşam şartlarını herkes en az benim kadar iyi biliyor. Ama ben şunu söyleyebilirim. Herkesin Bildiği Yalıhüyük, bu gidişle birkaç yıl sonra Yalıhüyük olmayacak.
 
 

İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük nereye gidiyor?

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!