Nürnberg’de Kurban Bayramı

featured

Yalıhüyük e.V. Nürnberg  Dernek binasında düzenlenen Kurban Bayramı Şöleni’ne çok sayıda hemşehrimizin yanısıra yabancı konuklar ile Nürnberg Belediye Meclis Üyesi de katıldı…

 

23 Aralık 2007 tarihinde düzenlenen programa, dernekte haftasonları çocuklara din dersleri veren Mikail Ünal hocaefendinin Kuran-ı Kerim okunması ile başlandı.

Mehmet Acar eşliğinde İstiklal Marşı okunmasının ardından Yalıhüyük e.V. Nürnberg Dernek Başkanı Orhan Acar açılış konuşmasını yaptı. Acar, hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Mübarek Kurban bayramını kutlayarak çocuklarımızın eğitimlerine değinerek, çocuklarımızı hep beraber çok ciddi bir takip altına almamız gerektiğini kaydederken, dernekteki bazı faaliyetlerden de bahsetti. Acar: “Faaliyetlerimizin başında gelen hafta içerisinde çocuklarımıza Gülhan Tekeş Hanımefendi ve Sema Acar Hanımefendi ile beraber yardımcı kurs vererek 3 ayrı grupta derslerinde yardımcı olunmaya gayret gösteriliyor. Bunun yanısıra haftasonları Mikail Ünal Hocaefendi ve eşi ile beraber erkek ve kız talebelerine din dersleri verilmektedir. Çocuklarını buralara göndermek isteyen herkes derneğimize başvurarak çocukların kayıtlarını yaptırabilirler„ dedi. Acar, çocuklarımızın eğitimlerinde daha da dikkatli olmamızın gerekliliğini bir kez daha dile getirerek mutlaka ve mutlaka okuyup derslerinde başarılı olarak daha iyi bir yerlere gelmelerinin gerekli olduğunu söyleyerek, zaman öyle bir zamanki ancak okumuş insanların bundan sonra bir işyerine girip çalışabileceklerini, meslekini bitirmemiş veya okuldan aldığı kötü notlar sonucu meslek yeri bulamayıp, bunun yanısıra daha farklı okullarda okuma şansını kayıp etmiş çocukların ileriki hayatlarında ne kadar zorluklarla karşı karşıya geldiklerini ve geleceklerini günümüzden örnekler vererek anlattı.

 

Program Talha Akman ve İsmail Bilge'nin okudukları ilahiler ile devam etti. Sonra Mehmet Albayrak, Mustafa Aygün ve Anıl Demirci Mehter Marşları okudular, ardından Mehmet Albayarak ve Mustafa Aygün’ün yaptıkları bir skeç ile hemşehrilerimizi kahkahalara boğdular.

Programa derneğin daveti üzerine katılan Arif Taşdelen de bir konuşma yaparak tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı kutladı. Arif Taşdelen, Nürnberg Belediyesi’nde Meclis Üyesi olarak görev yaptığını söyleyerek, vatandaşlarımızın 02.03.2008 tarihinde yapılacak olan belediye seçimlerine mutlaka ve mutlaka seçime gitmelerinin gerektiğini söyledi ve her vatandaşımızın 70 oy hakkının olduğunu dile getirerek kendisinin SPD Partisinden 2. listeden 19. sıradan aday olup vatandaşlarımızın seçime gittikleri gün Arif Taşdelen yazan ismin ön yerine 3 Rakamını yazarak, oylarınız ile beni destekleyin dedi.

Dr. Ulrich Maly'nin çok iyi bir Belediye Başkanı olduğunuda dile getiren Taşdelen: “Biz vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için buradayız, problemi olan vatandaşlarımızın mutlaka bana veya Nürnberg Belediyesi’ne başvurmalarının gerekir” şeklinde konuşarak Nürnberg'te yaşayan Türklerin ortak sorunlarını çözmek için ellerinden gelen herşeyi yapamaya gayret göstereceklerini belirtti. Taşdelen: “Vatandaşlarımız mutlaka seçime gitsinler ve tüm Türk adaylarını desteklesinler.”

Selami Bilge – Nürnberg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Nürnberg’de Kurban Bayramı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!