Nasreddin Hoca’nın doğum yıldönümü

Akşehir Belediye Başkanı Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü etkinliklerinde kullanılacak kurumsal logonun hazırlandığını bildirdi…

Image 

Baloğlu yaptığı açıklamada, bu yıl 800. doğum yıl dönümü kutlanacak olan Nasreddin Hoca'nın daha iyi tanıtılması ve verdiği mesajların daha iyi anlaşılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerde kullanılacak kurumsal logonun hazırlandığını ifade eden Baloğlu, 'Logonun üzerinde, öncekinde olduğu gibi Nasreddin Hoca eşeğe ters binmiş şekilde gösteriliyor. Bunun yanı sıra logoda 2008 yazısı bulunuyor. 2008, tersten okunduğunda 800. olarak okunacak şekilde yer alıyor' dedi.

Ayrıca bu yılın anısına üzerinde Nasreddin Hoca'nın minyatürleri ile Türkçe ve İngilizce yazılmış 6 fıkrasının yer aldığı 5 bin takvim bastırdıklarını bildiren Baloğlu, şunları kaydetti: 'Takvimde Nasreddin Hoca'nın bilinen fıkralarından 'Eşeğe ters binmek', 'Halep oradaysa arşın burada', 'Düşünen hindi', 'Göle Yoğurt Çalma', 'Haklı kim' ve 'Kitaptaki yanlışlar' yer alıyor. Akşehir'de takvimlerin dağıtımına başladık. Bu takvimlerden milletvekillerimize, kurumlara, derneklere göndereceğiz. Yurt dışında Nasreddin Hoca ile ilgili festival ya da etkinlik düzenleyen belediye ve kurumlara da takvimlerimizi ulaştıracağız.'

Takvimdeki minyatürleri çizen Ahmet Efe ile emeği geçenlere teşekkür eden Baloğlu, Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü kapsamında hazırladıkları takvim çalışmasıyla halkı bir nebze de olsa gülümsetebilmeyi ve düşündürebilmeyi amaçladıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Nasreddin Hoca’nın doğum yıldönümü

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!