Akkise Ahırlı’yı istemiyor

Akkise beldesi sakinleri, nüfusu kendi nüfusundan üç kat daha az olan bir ilçeye bağlı olarak yaşamak istemiyor…

Image

Adrese Dayalı Nüfus Sayımı Sonuçları'nın yankıları hala sürüyor. Komşumuz Ahırlı ilçesinin nüfusu ise bin 98 olarak tespit edilmişti.

Nüfus olarak bağlı bulunduğu ilçesini üçe katlayan ama bazı siyasi parti temsilcilerin devreye girmesiyle ilk olarak Bozkır ilçesine daha sonra da Ahırlı ilçesine bağlanan 3 bin 500 nüfuslu Akkise Beldesi sakinleri siyasiler tarafından yapılan bu yanlışın, yine siyasiler tarafından düzeltilmesini istiyorlar.

Akkise Belediye Başkanı Ceylan Arslan, içinde bulundukları bu yanlış durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Beldelerinin kendi ihtiyaçlarını rahatça görebileceği büyük bir ilçeye bağlanması gerektiğini dile getiren Arslan: "Akkise Kasabası 12 Haziran 1956 yılında Belediye oldu. 1988 yılına kadar Bozkır ilçesine bağlı bir belde olarak devam etti. 1988 yılında alınan siyasi bir kararlarla belde halkına sorulmadan, vatandaşların görüşü alınmadan Ahırlı ilçesine bağlandı" diyor.

Arslan: "Belde Konya'ya 80 kilometre, Seydişehir'e 26 kilometre, Bozkır'a ise 26 kilometre uzaklıkta. Şimdiki bağlı bulunduğumuz Ahırlı ilçesine ise 20 kilometre uzaktadır. Karayoluna 7 kilometre uzaklıkta olduğumuz için 1988 yılından bu zamana kadar kış günleri ilçeye kadar vatandaşlarımız yürüyerek gidip gelmektedir. Halbuki ilçe olmanın ana gayesi vatandaşa yerinde ve zamanında hizmet verebilmektir. Maalesef bizim ilçemizde ise halkımızın bu sorunlarını çözmek bir tarafa dursun, daha fazla sorun oluşturmaktadır. Mesela en önemli sorunlar olan hastanenin, bankanın, adliyenin olmamasıdır. Diğer işlemlerini halletmek için ilçeye giden vatandaşımızın oturup dinleneceği bir yerin olmaması ve işlemlerinin bitirdikten sonra kasabamızın servisini kaçırdığı zaman ise orada kalabileceği bir otelin ve yemek yiyeceği bir lokantanın ayrıca bayan bir vatandaşımızın lavabo ihtiyacının karşılaya bileceği bir yerin dahi olmaması halkımıza büyük bir eziyet olmaktadır" şeklinde konuşuyor.

Zaman zaman belde halkı, belediye başkanı ve muhtarların ilçeden ayrılmak için yaptığı başvuruların sahipsiz kaldığını belirten Arslan son olarak şu bilgileri aktarıyor: "Ne yazık ki geçmiş idarecilerimiz ilçe olacaksınız vaatleriyle vatandaşımızı oyaladı. Bağlı bulunduğumuz Ahırlı ilçesinin merkez nüfusu 1098 kişi çıktı. Bize en yakın ilçe olan Yalıhüyük'ün nüfusu da bin 612 çıktı. Akkise Beldesi'nin ise nüfusu 3 bin 481 kişi olarak tespit edildi. 1988 yılından bu yana bu ilçeden vatandaşlarımız gerekli hizmeti alamadığı gibi tamamen ekonomik olarak zarara uğramıştır. Bahsettiğimiz bu nedenlerden dolayı kasabamız nüfus itibari ile ulaşım, sağlık ve ekonomik yönden halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ilçeye bağlanmasının vatandaşlarımız için ekonomik yönden daha uygun olacaktır. Akkise halkının maddi ve manevi yönden kalkınması için ya ilçe yapılmalıdır yada Bozkır veya Seydişehir ilçelerinden birine bağlanmalı."

Hamzalar Mahallesi Muhtarı İhsan Kayalp, Çukurbucak Mahallesi Muhtarı Mehmet Acıyan, Hengeme Mahallesi Muhtarı Ahmet Keleş ve Kurtlar Mahallesi Muhtarı İsmail Gültekin Ahırlı'ya bağlı olarak yaşamak istemediklerini bildiriyor.

CHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Akkise Ahırlı’yı istemiyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!