Yöremizin Yemekleri – 5

Sevgili okurlarım, bu hafta sizlerle yöremizin yemeklerinden 'Et Tiridi ve Saç Arası'nın tariflerini sizlerle paylaşmak istiyorum…

ET TİRİDİ
MALZEMELER: 3 baş Soğan, ½ bağ Maydanoz, 750 gr. Kemikli kuzu eti, 1 adet Fırın ekmeği, ½ çorba kaşığı Susam, Tuz.

YAPILIŞI: Soğanları ince ince dilimleyip, halkalarına ayırın. Tuzlayıp biraz ovun ve bekletin. Maydonuzu ince ince kıyın. Etleri üzerlerini 3 parmak aşacak kadar suyla tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın; kapağını kapatıp, ateşi kısarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan etleri sudan çıkarıp kemiklerinden ayırın ve ince ince didkleyin. Etin suyunu temiz bir kaba süzdürüp tuzunu ayarlayın. Ekmekleri küçük parçalara bölerek bir servis tabağına yayın. Üzerlerine tuzla ovduğunuz soğanları koyun. Sumağı serpin. Didilmiş etleri yayın, ekmekleri iyice ıslatacak kadar et suyunu gezdirin ve ince kıyılmış maydanozu serperek servis yapın.

SAÇ ARASI
MALZEMELER: 7 çorba kaşığı Tereyağı, 1 adet Yumurta, 4 su bardağı Un, 2,5 su bardağı Kaymak, 4 su bardağı Şeker, 1 tatlı kaşığı Tuz.

YAPILIŞI: Bir kaşık tereyağ eritilir ve iki yumurta kırılır, su ve tuz ilave edilir. Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde bezeler çok çok ince açılır ve yağlanarak ikiye katlanır. Orta kısmına bir sıra kaymak konularak çubuk şeklinde sarılır. Tepsinin dışından içe doğru dizilir. Üzerine çok az yağ serpilerek iki saç arasında pişirilir. Üzerine piştikten sonra pudra şekeri ve soğuk tatlı şurubu dökülür.

 

Nurcan YILDIZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yöremizin Yemekleri – 5

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!