Yalıhüyük sosyal bir ilçe

Dünya Ülkelerinin kalkınmasında önemli rol oynayan sosyal devlet yapısı bu ülkelerin gelişmesinde katkı sağlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Sosyal ve demokratik bir devlet yapısına sahip olmasına rağmen Avrupa devletlerinin yakaladığı başarıya ulaşamadı maalesef .. 

Ancak son yıllarda sosyal yapı açısından kıpırdanmalar olumlu yönde gelişmekte, sosyal etkenler ve devletin şefkatli yüzü halka bir nebzede olsa yansımaktadır. 

Ama ne Hikmettir ki Türk insanı olarak devletin bize sunmuş olduğu olanakları istismar edebiliyoruz. Hakkımız olmadığı halde daha bakıma muhtaç insanların haklarını ve verilecek yardım oranlarını kendimiz ihtiyaç sahiymiş gibi müracaat edip almak istiyoruz. 

Bu istismarın önlenmesinde Devlet büyüklerimize önemli görevler düştüğü kanaatindeyim.

Sosyal bir devletin Fakirini fukarasını garibini gurabasını dul ve yetimini özürlüsünü koruması ve kollaması mecburiyeti vardır. 

İşte bunların en güzel örneği İlçemiz Yalıhüyük te devletin şefkati kendisini göstermiştir.  
 
İlçe Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfınca 2007 yılı içerisinde 1454 kişiye nakti ve ayni yardım yapılması Sosyal devletimizin en güzel örneklerinden olsa gerek.

Yapılan yardımların genel toplamı yaklaşık 2007 yılı için 160 bin YTL olmuş,2008 yılı için ilk dört aylık periyot içinde yaklaşık 55 bin YTL nakti ve ayni yardim yapılmıştır.

Yazımın sonunda yetkililerden aldığım bilgiler doğrultusunda yardım yapılan kişilerin hangi yaş guruplarına ne oranda yardım yapıldığı grafiğini görüyorsunuz.

Buna göre 7–12 yaş grubuna yönelik nakti ve ayni yardımlar üst seviyelerde gözükürken en üst yardım yapılan 71–80 yaş gurubu yardıma muhtaç insanlara yapıldığı ortaya çıkıyor. Dul ve yetimlere yapılan yardımlar da grafiksel olarak ortalarda seyrederken 25–45 yaş gurubu insanlarda ise yardımın minimum seviyede yapıldığı gözleniyor.

Buna göre eğitim yaşı denilen 7-12 ve 19-25 yaş gurubunda bulunan öğrencilerin ve üniversiteye gidecek öğrencilere yardımların yapıldığı gözlenirken diğer bir grup olan 71-80 yaş gurubu ve yaşlı kesmede yardımların bu oranlarda verildiği istatistiki bilgilerimiz dahilinde.

Bölgenin beklide en fazla göç veren ilçesi olan Yalıhüyük nüfus kaybına uğramış çalışan genç potansiyel yerine daha çok çalışamayan kesmi nüfus yoğunluğunu oluşturduğu ortaya çıkıyor.

Ben yine birçok yazımda da üstünde durduğum potansiyeli yüksek olan Yalıhüyük için Yurt içinde ve yurt dışında bulunan Yalıhüyüklüleri kendi öz memleketinde yatırım yapmaya davet ediyorum. Genç potansiyeli İlçede tutmanın tek çaresinin burada yatırım yaparak istihdam alanlarının oluşması veya oluşturulması gerektiğine inanıyorum.

Aksi takdirde bu İlçe sadece dinlence yeri ve sadece ihtiyarların yaşadığı bir şehir hatta köy olmaktan kurtulamaz diye düşünüyorum. 

Saygılarımla

Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük sosyal bir ilçe

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!