Seydişehir’de termik santral mitingi

featured

Eti Alüminyum bünyesinde kurulan Termik (buhar) santraline karşı Seydişehir sivil toplum örgütlerinin organize ettiği "Termik santrale hayır" yürüyüşü ve mitingi yapıldı…

 

Seydişehir Lisesi yanından başlayan yürüyüş santrale karşı atılan sloganlarla Seyit Harun bulvarına kadar sürdü.

Mitinge CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, DSP Konya İl Başkanı Betül Öncü, Seydişehir siyasi ilçe teşkilatları, ADD yetkilileri, Seydişehir Ülkü Ocakları, Sendika temsilcileri ile çevre ilçelerden gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık halk katıldı.

Seyit Harun Bulvarı'ndaki miting alanında kurulan kürsüde ilk olarak tertip komitesi adına konuşan Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cırık, termik santralin kurulmasıyla birlikte iklimde ciddi değişikliklerin meydana geleceği ve kuraklığın had safhaya varacağı uyarılarında bulunarak, "Biz burada termik santrallerin yapılmasına hayır demek, yaşamımızı ve geleceğimizi savunmak için toplanmış bulunmaktayız. İşsizliğin azalacağı, ekonomik anlamda gelişeceği gibi kandırmaca beyanlarla termik santrallerin kurulması meşru hale getirilmeye çalışılmaktadır. Çevremize ve sağlığımıza zarar verecek yatırımların hiçbir ekonomik değerinin olmayacağı bilinmelidir. Bölgemizi yaşanamaz bir hale getirecek olan çağdışı termik santrallerin kurulmak istenmesi yaşam hakkımızın elimizden alınması demektir. Kurulan santrale karşı tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımız bilinmelidir. Bizler santrale karşı çıkmayı, toplumumuzun sağlığı ve geleceğine ilişkin sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Santralin açılışının yaklaşan secim sonuna bekletilmesi oldukça ilgi çekicidir. Siyaset gözetmeden bu gün herkes burada, bütün partiler sendikalar odalar hep birlikteyiz ama Sayın AKP’li vekilimiz Harun TÜFEKÇİ nerede? Yok…   Sayın Belediye Başkanımız nerede? Yok… Bunlar burada yaşamıyor mu? Yanımızda görmek isterdik. Yarın başımıza kül yağmaya başladığında bu yük onlara çok ağır gelecek ve bu halk bunun hesabını soracaktır" dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da konuşmasında: "Türkiye hukuk devleti diyorsak o tesisler zaten devletin malıdır. Durum böyle iken bir de üstüne Termik santralin kurulması oldukça dikkat çekicidir. Yapılan santralde 80 kişi kömürün çıktığı ocak ta 150 kişi çalışacak diyerek adeta rüşvet teklif edilmiştir. Doğayı kirletecek insan sağlığı için tehlike arz eden termik santrale hayır demek için buradayım Gönül isterdi ki İktidar partisindeki Milletvekili arkadaşımızda burada olsaydı çevre düşmanı bu santrale hayır deseydi" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye konuşmacı olarak gelen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Seydişehirlilere sitem ederek: "Sayın Seydişehirliler sizin Seydişehir'de kurulacak termik santrale hayır demeden önce yapacak işiniz yok mu? Eti Alüminyum da işgal var o işgale neden direnmiyorsunuz? Seydişehir –Beyşehir İl olma davasında Ankara yollarına düşmüştünüz. Çocuklarınızın geleceğine karşı soygun yapılıyor. Nerede Seydişehir işçisi nerede Seydişehir halkı esnafı nerede? İktidar sahiplerine neden sormuyorsunuz 2007 yılında mahkeme iptal kararı verdi neden uygulamıyor demiyorsunuz? O işgale son verecekler bugün o işgali sürdürenlerin avukatlığını yapıyor. Gidin Fabrika önüne işgale son verin diye bağırın hakkınızı arayın. Hakkınızı arayın ama demokratik ölçülerde kırmadan dökmeden arayın." diye konuştu.

Konuşmaların ardından miting alanındaki topluluk sesiz bir şekilde dağıldı.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Seydişehir’de termik santral mitingi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!