Yerel seçimlere girerken

Ülkemizde yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte az da olsa siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları başladı.

İlçemiz Yalıhüyük'te de bu durum farklı değil. Edindiğimiz bilgilere göre kesin olmamakla beraber üç adayın olduğu fısıltı gazetelerinde yerini alıyor.

Biz bir adım daha ileri giderek şu anda görev yapan Belediye Başkanı Hasan Yiğit'in Milliyetçi Hareket Partisi'nden, Celal Özmen'in Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ve Hasan Çetin'in ise Saadet Partisi'nden aday olduklarının Yalıhüyük'te konuşulduğunu bildirelim.

Şimdiden bu bilgileri doğru kabul ederek bu üç adaya da başarılar dileriz.

Hal böyle iken zaten Yalıhüyüklü seçmenler nezninde yolda sokakta kahvelerde her iki lafın biri seçim konusu olduğu da doğal olarak kaçınılmaz olacaktır.

Bölgemizde birçok yere göre bu mahalli seçimler Yalıhüyük'te merkezi bir seçim gibi bakılmamaktadır. Bu da ilçe adına hizmet alma açısından bir üstünlük ve bir kazanım diye düşünüyorum. Kaldı ki bu mahalli seçimleri genel seçimler gibi görmek Yalıhüyük için bir kazanım olmayacaktır. Mahalli seçimler bu bölgede yaşayanları ve kendi meselelerimizi ilgilendiriyor.

Muhakkak her adayın kendi çapında projeleri icraatları vardır. Bence seçmenin dikkat etmesi gereken bu konudur. Yalıhüyük'ün geleceğidir.

2007 yılında yapılan adrese dayalı nüfus sayımına göre 1800 civarında çıkan nüfus var bunun kesin olmamakla beraber 800 ila 1000 seçmen olabileceği düşünülürse adayların bir kişi üzerinde çalışması bile avantaj getirebilecektir.

Seçilecek başkan kim olursa olsun seçmenin ne isteğini hangi çalışmalara ve hangi vaatlere onay vereceğini somut bir şekilde adaylara sorması gerektiği kanaatindeyim.

Küçük yerleşim bölgelerinin belki de en önemli yanılgısı her şeyin belediye tarafından yapılmasını istemesi ya da belediyenin görevi olduğunu sanmasıdır.

Aslında potansiyeli yüksek Yalıhüyük için vizyon değişimi sağlanması gerekiyor. Yerel yönetimlerin görevi olan altyapı çalışmaları örneğin ilçenin verimli arazilerinin ıslahı bütünleşmesi organize hayvancılık sektörünün işletmeciye hazır hale getirilmesi Türkiye şartlarının üstünde bulunan elmacılık sektörünün genişletilmesi akabinde meyve suyu fabrikası için uygun alanın yatırımcıya sunulması veya hazırlanması, dünya harikası olan torosların eteğinde bulunan Gölcük yaylasının yaz ve kış turizmine kazandırılması konuları Yalıhüyük ü büyük bir gelişim ve değişime sokacaktır. Bence Yalıhüyük seçmeni bu konular üzerinde Başkan adaylarından böyle projeler sunmalarını istemelidirler.

Birde Başkanlıkların belli sürelere tabi olduğu siyasi düşüncesi ne olursa olsun seçmenin Yalıhüyük için hizmet yapabileceğine inandığı adaya oy vermeleri yararlarına olacağına inanıyorum.

Temennim o dur ki yaklaşık dört ay sonra yapılacak seçimler öncesi küçük yerleşim birimi olması münasebetiyle akrabalık bağlarının olduğu Yalıhüyük te kırmadan kırılmadan demokratik haklarını kullanmaları seçimin sonucu ne olursa olsun seçilmiş başkana destek olmaları ve yeni seçilen başkanın da herkesi kucaklaması Yalıhüyük ün menfaatine olacağını düşünüyorum.

Saygılarımla  

Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yerel seçimlere girerken

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!