Suğla arazisi sular altında kaldı

Son günlerde etkisini gösteren kar ve yağmur Yalıhüyük sınırlarındaki Suğla arazisinin sular altında kalmasına sebep oldu…

Image 

Yalıhüyük'te etkili olan lodos, karların erimesine neden olurken suğla kapalı havzasın da bulunan yaklaşık 21 bin dekar ekili alan direnajların taşması sonucu sular altında kaldı.

Altı yıldır su taşkınlarının yaşandığı Yalıhüyük'te çiftçilerin tedirgin bekleyişleri sürüyor. Öte yandan Yalıhüyük merkezde de su taşkınları sonucu Halis Aslan ve Erhan Gürbüzer'e ait evleri de su bastığı kaydedildi.

Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Yiğit, altı yıldır bu felaketlerin yaşandığını belirterek: "Her platformda bu sorunumuzu yetkililere iletiyoruz. Ancak şu ana kadar hiçbir tedbir alınmadı, çiftçilerimiz kiralık olarak kullandıkları bu araziden geçimlerini sağlıyor. Altı yıldır tekrar eden bu doğal felakete karşı yetkililerden önlem alınmasını istiyoruz. Drenaj kanallarının yapımında proje hatasından kaynakladığı yönün de bilgiler aldım. Yetkililere tekrar sesleniyorum, Çiftçimiz mağdur olmuştur. Acil çözüm bulmalarını istiyorum" diye konuştu.

Geçen yıl kendi talepleri üzerine belme burnu mevkiine dört adet pompa ilave edildiğini belirten belediye başkanı Hasan Yiğit şuan itibari ile pompaların arızalı olması nedeniyle çalışmadığı belirterek yetkililerden yaşanan sorunlara çözüm getirmelerini istediğini kaydetti.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla arazisi sular altında kaldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!