Yalıhüyük bir aydınını daha kaybetti

Yalıhüyük’ün ilk öğretmenlerinden olan Hasan Şahin hayatını kaybetti…

Image

Yaklaşık kırk yıl öğretmenlik yapan Hasan Şahin (82) 1986 yılında emekli olduktan sonra ilçesi Yalıhüyük'te ikamet ediyordu. Son zamanlarda sağlık sorunları yaşayan Hasan öğretmen, iki yıl önce by-pass ameliyatı geçirmişti. Sağlık durumu bir türlü düzelmeyen Hasan Şahin, Bozkır ilçesinde ikamet eden oğlunun yanında yaşamını devam ettir iken, bu sabah kahvaltı esnasında aniden rahatsızlanması sonucu hayatını kaybetti.

Yalıhüyük'te saygın bir yeri olan Hasan öğretmenin ölümü ilçede üzüntü yaşanmasana neden oldu. Merhum Hasan Şahin'in cenazesi yarın doğduğu yer olan Yalıhüyük ilçesine getirilerek toprağa verileceği kaydediliyor. 

Hasan Şahin kimdir? 

1927 Yalıhüyük ilçesinde doğdu. İlköğreniminin bir kısmını 1936 yıllarında Ahırlı İlkokulu ile Seydişehir Mahmut Esat ilkokulunda tamamladı.

1941-1944 yıllanırda yine Seydişehir’de tamamladıktan sonra 1944 yılında Konya Ereğli  İvris köy eğitim Enstitüsünü 5 yıllık okulu  kazandı.1944 yılında üstün başarısından dolayı 5 yıllık okulu 4 yılda  bitirerek   1948 yılında  mevzun oldu.

İlk görev yeri olan Bozkır ilçesine bağlı eski adı  Ağraz  şimdi  ise  güney sınırı köyünde 1948-1951 arası 3 yıl görev yaptı.

Daha sonra 1951–1954 yıllanırda ise Bozkır ilçesinin Hacılar köyü ilkokulunda görev yaptı. Bu görev yerinde eşi Hatice hanımla evlendi.

Daha sonra 1954–1958 yılları arası Bozkır ilçesi Kovanlık köyünde görev yaparken tecil ettirmiş olduğu askerlik görevi gelir.1959 yılında İstanbul da Levazımcı yedek subay olarak atanır. Bir süre sonra’da Siirt’te yedek subay olarak görev yapar. Terhisine yakın bir süre kala başarısından dolayı Türk silahlı Kuvvetlerinde kalması konusunda Komutanları tarafından orduda kalması istenir. Hasan Şahin bu teklifi kibarca reddeder ve eğitim ordusunda görev yaptığını söyler.

Askerlik dönüşü o zamanlar Yalıhüyük Bozkır'a bağlı bir kasabaydı. Kendi doğup büyüdüğü yer olan Yalıhüyük'e atamasını yaptırır. Bundan sonraki öğretmenlik hayatını burada sürdüren Hasan öğretmen 39 yıl 4 ay gibi bir ömre yakın öğretmenlik hayatından 24 Kasım 1986 yılında emekli olur. Yaşamını Doğup büyüdüğü İlçesinde devam ettirmekte iken sağlık sorunları nedeniyle oğlu Melih’in yanında ikamet eden Hasan öğretmen 10.02.2009 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük bir aydınını daha kaybetti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!