Çiftçiler suların çekilmesini bekliyor

featured

Yalıhüyük sınırlarındaki Suğla arazisi, şiddetli esen lodos sonucunda karların erimesi ile Suğla Kapalı Havzası'ndaki taban suyunun yükselmesi, arazinin sular altında kalmasına neden oldu…

 

Ekili Suğla arazisinde 50 cm su toplandığını belirten çiftçiler suların çekilmesini bekliyor. Suğla'da bulunan drenaj kanalları dolu olduğu için çalışan pompa motorları suyu boşaltmaya yetmiyor.

Hazineye ait olan Suğla arazisi, ecri misil yolu ile çiftçilere veriliyordu. Yaklaşık yüz çiftçinin 12 bin dekar alanda, ekenek alanı olarak kullandığı arazi bir aydır sular altında.

Suların çekilmesi ile tekrar ekim yapacaklarını belirten çiftçiler mağdur olduklarını belirterek yetkililerden tohum, gübre ve mazot desteği talep ediyorlar. Sadece böyle bir desteğin yetmeyeceğini de belirten çiftçiler, bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini ve köklü çözüm bulunmasını istiyorlar.

Öte yandan Yalıhüyük’te 20 balıkçı esen lodos ve yağışlardan dolayı göl içinde bulunan ağlarının zarar gördüğü ve balıkçı teknelerinde hasar olduğu belirtiliyor.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Çiftçiler suların çekilmesini bekliyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!