Suğla ve Yalıhüyük pilot bölge

Suğla Gölü ve Bozkır-Ahırlı-Yalıhüyük Peyzaj Yönetimi Projesi Konya'da yapılan toplantıda ele alındı…

Image

Bozkır ile Ahırlı-Yalıhüyük ilçeleri ve Suğla Gölü'nde uygulanacak proje için pilot bölge seçildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Konya İli Bozkır-Ahırlı-Yalıhüyük ilçeleriyle Suğla Gölü Mevki Peyzaj Yönetimi, Koruma ve  Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Konya İli Bozkır-Ahırlı-Yalıhüyük ilçeleriyle Suğla Gölü Mevki Peyzaj Yönetimi, Koruma ve Planlama" projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi.  

Rixos Otel'de düzenlenen toplantıya Konya Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Dairesi Başkanı Ali Mennan Mennanoğulları, daire müdürleri ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Dairesi Başkanı Ali Mennan Mennanoğulları, Avrupa'da doğal ve kültürel peyzajların korunup yönetilebilmesi için bir çerçeve sözleşme hazırlanıp imzaya açıldığını belirterek, "Bu sözleşmeye bugüne kadar 29 ülke taraf olmuştur. Ülkemizde ise bu sözleşme aynı tarihte imzalanarak 27 Temmuz 2003'te Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ülkemizdeki peyzajların kültürel, çevresel, tarımsal, ekonomik ve sosyal politikalarla uyumunu sağlayarak, yönetimini amaçlayan politikaların belirlenmesi ve yürütülmesi amacıyla 'Ulusal Peyzaj Stratejisi ve Eylem Planı' çalışmalarına başladık. Söz konusu plan çerçevesinde Konya ili Bozkır-Ahırlı-Yalıhüyük ilçeleriyle Suğla Gölü mevkisi pilot bölge seçilmiştir" dedi.

Pilot bölge seçilen bölgelerdeki doğal ve kültürel peyzaj özelliklerinin araştırılacağını ve etüdünün yapılacağını da dile getiren Ali Mennan Mennanoğulları, "Bu bağlamda 2008 yılında Konya ili Bozkır ilçesi, Ahırlı ve Yalıhüyük ve Suğla Gölü mevkileri Peyzaj Yönetimi, Koruma ve Planlama Projesi kapsamında hizmet alım işi 338 bin TL'ye 3 yıllığına ihale edilmiş ve ihaleyi kazanan firmaya proje bedelinin yüzde 32'lik kısmı ödenmiştir. Proje 2008, 2009 ve 2010 yıllarını kapsayacak biçimde 3 yıl sürecektir.“ dedi.

Bölge halkı projenin bir an evvel hayata  geçmesini  bekliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla ve Yalıhüyük pilot bölge

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!