23 Nisan’ı coşku ile kutladık

featured

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. yıldönümü törenlerle kutlandı…

Yalıhüyük Hükümet Konağı önündeki anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile program başladı.

Program, Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, Garnizon Komutanı Nadir Çetin ve Belediye Başkanı Celal Özmen ile öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile devam etti.

Tören alanında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Koç: ”23Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclis'imizin açılışı ve yeni Türk Devleti'nin kuruluşunun dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da attığı kurtuluş tohumları, bu yüce meclisin açılışıyla hayat bulmuş, yeşermiş ve nihayet istiklal savaşımızın her türlü yokluğa zorluğa rağmen kazanılmasından sonra bu fide koca bir çınara dönüşmüştür. Bu çınar ulu önder Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türk milletini istiklale kavuşturan bu kutlu meclisin açılışının yıldönümüdür. 23 Nisan, Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bir bayramdır. 23 Nisan öyle bir bayramdır ki dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı çocuklara ayrı bir değer veren onları okullarında ziyaret edip onlarla beraber ders işleyen Türk milletinin başöğretmeni Atatürk'ten gelen bir armağandır. Gelin bu bayramı tüm coşkumuz, tüm neşemizle kutlayalım. Gelin ülkemizi bölmeye çalışan şer odaklarına karşı tek bilek tek yumruk olalım. En önemlisi ulu önderin bizlere emanet ettiği cumhuriyete sımsıkı sarılalım.”dedi.

Merkez ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiirlerin okunmasının ardından yine  öğrencilerin hazırladığı Halk oyunları gösterileri sonunda resmi geçitle  23 Nisan etkinlikleri son buldu.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
23 Nisan’ı coşku ile kutladık

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!