Yaz Kur’an kursları

Sevgili çocuklar: Yorucu ve uzun bir eğitim yılını geride bıraktınız. Karnelerinizi aldınız, bir üst sınıfa geçerken birer yaş daha büyüdünüz. Ebetteki dinlenmeyi ve eğlenmeyi hak ettiniz. Ama unutmayın ki dinlenirken Diyanet İşleri başkanlığımızın ülke genelinde 22 Haziran 21Ağustos tarihlerinde açtığı ve sizleri dinlenirken öğrenmeyi amaçlayan yaz Kuran kurslarına gelmenizi arzuluyorum. Bu yaşlarda belki sizler için zor gelebilir ama müslümanın asgari olarak bilmek zorunda olduğu ilmihal bilgilerini ve kutsal kitabımız K.Kerimi en kolay bir şekilde öğrenmek ancak bu yaşlarda mümkün olabilir. Küçük yaşlarda öğrenmeyen birçok kimsenin ileriki yaşlarında” keşke öğrenseydim” diye hayıflandıklarını çok duyarsınız.

Sevgili çocuklar; Kutsal kitabımız K.Kerim bizler için hem rahmettir, hemde şifadır. Bakınız bu hususta Alla hımız ne buyuruyor:”Ey insanlar Rabbinizden size bir öğüt ve kalplerde bulunan kötülüklere(manevi hastalıklara)bir şifa, insanlara doğru yolu gösteren bir rehber ve rahmet gelmiştir.”(1) Kurtuluşumuzun vesilesi olan yüce kitabımızı öğrenmek, anlamak ve emirleri doğrultusunda yaşamak hepimizin asli görevidir. Bakınız sizler; Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Din görevlilerimizin gayreti ile dinlenirken çok önemli bilgileri bu kurslarda öğreneceksiniz. Peygamberimizin ifadesiyle böylece en hayırlı bir işi yapmış olacaksınız. Bu konuda sevgili peygamberimiz(sav)şöyle buyuruyor;”Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreten kimsedir”(2)

Bizlerde Yalıhüyük ilçe müftülüğü olarak inşallah 22 Haziran P.tesi günü bu kursları başlatacağız. Ancak başlatmadan önce bu kurslara katılacak tüm yavrularımızı anne babaları ile birlikte öğle namazından sonra merkez caminin yanındaki parkta bir açılış programı düzenleyeceğiz. Konuşmalar, dualar ve küçük ikramlarımızın olacağı bu açılışa hepinizi bekliyoruz. Çünkü hemen sonrasında çocuklarımızın seviyelerine bakılacak ve hangi kurda okuyacakları belirlenecektir. Yeni başlayanlar merkez camisinde, önceki yıllarda devam edip biraz bilenler ise aşağı mahalle camisinde devam edeceklerdir. Böylelikle her yıl sil baştan aynı konuları tekrarlamaktan kurtulmuş olacaksınız.

Sevgili gençler; Sizlerin bazıları ileriki yıllarda da dini bilgilerini daha ileri seviyede öğrenme imkânı bulurken, birçoklarınız için bu kurslar tek şanslarınız olacak. Bu nedenledir ki dinlenirken öğrenmeyi gaye edindiğimiz bu kurslarımızdan yeterince faydalanmanızı arzuluyorum, Zaman çok çabuk geçiyor. Size bu çağlarda çok uzun gibi görünen yılların yarın bir anda geçtiğini göreceksiniz. Sizlerinde birçok büyüklerinizin yaptığı gibi ileride” keşke “dememeniz için bu imkânları en iyi şekilde değerlendireceğinizi temenni ediyor, hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Selam ve dua ile… 

1-Yunus süresi ayet 57

2-Keşfül hafa, C.1s,472 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yaz Kur’an kursları

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!