10 Kasım’da Ata’yı saygı ile andık

featured

İlçemiz Yalıhüyük’te 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 71. yılı dolayısı ile anma programı düzenlendi.

Saat 09 00 da Yalıhüyük Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına Konya Vali Yardımcısı ve Yalıhüyük Kaymakam vekili Zikri Şahin, Garnizon Komutanı Murat Sağıt, Belediye Başkanı Celal Özmen, siyasi parti temsilcileri ve meslek gurupları içinde bulunan suğla sulama birliği başkanlığınca çelenk konuldu.

Saatler 09 05 i gösterdiğinde radyo sinyali ile başlayan siren seslerinin çalması ve  iki  dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı  okunması ile Ulu Önderin ebediyete intikali sebebi  ile bayraklar yarıya  indirildi. Böylece Hükümet konağı önündeki çelenk koyma merasimi sona erdi.

Yalıhüyük Belediye düğün salonunda Çok Programlı Lisesinin hazırlamış olduğu anma programına protokol üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Yalıhüyük  Çok Programlı Lisesi Matematik Öğretmeni Evrim Bilge Kırelı’nin sunduğu program; saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalıhüyük Çok programlı lisesi Tarih öğretmeni Gülay Meşinci yaptı.

 

Öğrencilerin hazırladığı Atatürk’ün Kronolojik hayatı anlatıldı. Şiirlerin okunmasının ardından Atatürk’ün ölümü ile ilgili dış basında yer alan haberlerin okunması Yine Atatürk ile ilgili Oratoryo gösteriminin ardından Ata’nın sevdiği şarkılar ve onuncu yıl marşı Atatürk’ün gönlümüzdeki ölümsüzlüğü tekrar yaşatıldı ve program sona erdi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
10 Kasım’da Ata’yı saygı ile andık

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!