Yalıhüyük’te su taşkınlarına tedbir

featured
su taskini ve heyelanlara tedbir

Suğla Gölü yatağında oluşturulan göletin yapımından sonraki yıllarda Yalıhüyük çiftçisinin korkulu rüyası olan drenaj kanallarının taşması, tarımsal alanların su altında kalmasına neden oluyordu.

Su taşkınlarını önlemek için harekete geçen belediye, bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için çalışma başlattı.

 

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Celal Özmen: “Bu durum ilçemiz çiftçisi ve ülke ekonomisine milyarlarca liraya varan zarara sebebiyet vermekte idi. Bu olumsuz durumu gidermek için ilçemiz çiftçisi belediyemiz ve yetkililer nezdinde yapılan girişimler sonucu, en kısa yoldan ve en az maliyetle, drenaj kanallarının çevresine yığma (toprak set ) yapılarak su taşkınlığının önlenmiş olacağı kanaatine varılarak, D.S.İ. yetkilileri ile yapılan girişimler sonucu, kepçe ve kanal açma makinaları temin edilerek,  ilçemiz çiftçisinin uykularını kaçıran bu taşkınlara son verildi.” dedi.

Öte yandan heyelanları önlemek için de bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen: “Karacakuyu yolunu  Seydişehir yoluna bağlayan heyelan alanında kalan yolumuz, yağışlar nedeni ile Mart-Nisan aylarında kayma yaparak kullanılmaz duruma gelmişti. Seçimleri müteakip kullanılmaz durumda olan bu yolun yapımı ile ilgili olarak Bayındırlık Bakanlığı ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimlerden netice alınmaması üzerine çalışma  başlatarak  mali imkansızlık içerisinde olmamıza rağmen, bütçemizden yaklaşık 10.000 TL harcanarak yolun inşaatını tamamlayıp halkın hizmetine sunulmuştur” diye konuştu.

Alınan tedbirler sonucu bu yıl Yalıhüyük’te sel taşkını ve heyelan yaşanmayacağının vurgusu yapıldı.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te su taşkınlarına tedbir

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!