Bozkır’a Yapılan İhaneti Gördüm!..

Geçtiğimiz hafta sonu Bozkır Sorkunlu Mehmet Başaran’ın dükkânında Bozkırlılar Kültür Folklor ve Dayanışma Derneği tarafından yayınlanan ve editörlüğünü Yard. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, Okr. Ahmet Atalay ve Osman Doğanay’ın yaptığı “Bozkır’ın Dünü ve Bugünü Sempozyumu” isimli kitabı birkaç arkadaş birlikte inceledik. Kitabı incelerken başlarda kitabı hazırlayanlara çok teşekkür etmiştik Bozkırımıza ait güzellikleri yansıtmış ama 569. sayfaya geldiğimizde ortalık toz duman oldu.

Sebebi aşağıdaki başlıktır.

“Konya İli Bozkır İlçesi ve Akseki Sınırları İçerisinde Yer Alan “Dipsiz Göl” Sualtı Araştırma Raporu- 13-14 Temmuz”

Başlıktaki Akseki İlçesinin yazıya konu olmasının hiçbir anlamı yokken oraya yazılmış olmasını kitabı hazırlayan ve aynı zaman da Bozkırlı olan Yard. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz ve bastıran Bozkırlılar Kültür Folklor ve Dayanışma Derneği’ne bu kitabın hazırlanmasına hiçbir eleştirimiz olmadığını beyan ederken kendilerine birkaç sorumuz olacaktır.

Dipsiz Göl’ün tamamen Konya sınırları içerisinde olduğunu bilmiyor musunuz?
“Dipsiz Göl” ve “Sülek” mevkileri ile ilğili Manavgat Yörüklerinin otlak hakkı için dava açıp ancak sadece otlak ile kalmayıp villa tipi evler yaparak otlak hakkından sürekli oturma hakkı elde etmeye çalıştıklarını Sorkun Belediyesi ile mahkemelerinin devam ettiğini biliyor musunuz?
Bu ibareyi Sorkun Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Keşir ve Dere Belediye Başkanı Sayın Mustafa Şahin’in olduğu bir ortamda konuşsanız nasıl bir tepki ile karşılaşırsınız?
Sayın Yard. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz sualtı araştırmasını yaparken Bozkır Kaymakamlığından mı yoksa Akseki Kaymakamlığından mı müsaade almışlardır?
Sayın Mustafa Yılmaz bu ibareyi kullanırken hangi somut delilere dayanmıştır?  

Adı geçen kitapta ilgili ibare kesinlikle sehven yazılmamış ve ibare birçok yerde tekrarlanmıştır. Çevre il ve ilçelerin münevver kadrolarına baktığımız zaman imkânsız projelere imza atarken Bozkırlı tabiriyle “Kuru Kavaktan Düdük Çıkarırken” Bozkırımızın münevver kadroları da başkasının düdüğünü çalmaktadırlar.

Saygılarımla

Muammer TUNAHAN

www.muammertunahan.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bozkır’a Yapılan İhaneti Gördüm!..

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!