Yalıhüyük’te 23 Nisan coşkusu

featured

23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları Okulların hazırladığı etkinliklere kutlandı.

İlk program Yalıhüyük Hükümet Konağı’nda başladı. Sabah 08:45’te Kaymakamlık koltuğuna temsilen Merkez İlköğretim Okulu 6.sınıf öğrencisi Alperen Çınar oturdu. Temsili kaymakam ilk olarak Belediye Başkanını telefonla arayarak ilçedeki çöplerin toparlanmasında neler yapılabileceğini sordu. Gerekli desteğin Kaymakamlıkça verileceğini söyledi. Öte yandan Merkez İlköğretim okuluna kapalı spor salonu yapılması noktasında belediyenin öncü olmasını istedi. Belediye Başkanlığı koltuğuna ise Beyza Nur Özmen oturdu.

Daha sonra Hükümet Konağı önünde resmi tören başladı. Atatürk anıtı önüne İlçe Kaymakamı Muharrem Eligür, Garnizon Komutanı Murat Sağıt ve Belediye Başkanı Celal Özmen ve siyasi parti temsilcileri çelenk koydu. Ardından sırasıyla saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu. Buradaki programın sona ermesinin ardından 23 Nisan etkinliklerinin yapılacağı Cumhuriyet meydanına geçildi. Yalıhüyük Merkez İlköğretim okulunun hazırladığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını Yalıhüyük Milli Eğitim müdürü İhsan Koç yaptı. Koç konuşmasında;’’Mustafa Kemal Atatürk İlk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Milletimize ve aynı zamanda vatanımızın geleceği olan çocuklarımıza, Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. 23 Nisan öyle bir bayramdır ki Dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir’’ilkesi ülkemizi ilgilendiren siyasal ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk Milletine ait olduğunu, başka hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümdarlık hakkı olmayacağı ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen her türlü anlayışlara kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade eder.

Bizler bu vatanın ancak bekçileri ve emanetçileriyiz. Bu ülkenin gerçek sahipleri ise geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır’’dedi.

Açılış konuşmasının ardından Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül,Garnizon Komutanı Murat Sağıt ve Belediye Başkanı Celal Özmen Halkın ve çocukların bayramını kutladı.

Merkez ilköğretim okulu öğrencilerinin şiir okumasının ardından yine öğrencilerin hazırlayıp sunduğu skeçler ve folklor gösterileri büyük alkış aldı

Bando eşliğinde Okulların resmi geçidinin ardından program sona erdi.


Yalıhüyük'te 23 Nisan
Hochgeladen von yalihuyuk. –
Yalıhüyük'te 23 Nisan-2
Hochgeladen von yalihuyuk. –

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te 23 Nisan coşkusu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!