Suğla kanalında binlerce balık öldü

featured

 

Suğla kapalı Havzası Yalıhüyük Sulama Birliği İstasyonu yanında bulunan, Çiftlik, Saray drenaj kanalında binlerce balık telef oldu.

Ela göz, Çin Irmağı, Kesecik Köprü suyu Gökhüyük, Seydişehir Akçay deresinden gelen Çiftlik, Saray drenaj kanalı vasıtasıyla Suğla kapalı Havzasına dökülen kanalda; Sazan, Çin çapağı, Sıraz, Akbalık, Levrek ve Yağ balığı türü binlerce balık öldü.

Yalıhüyük Sulama Birliği İstasyonu yanında bulunan Çiftlik Saray Drenaj kanalının bulunduğu yere giden Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Elgül olayı yerinde inceledi. Kaymakamlıkça Kriz masası oluşturuldu.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül; Olayı öğrenir öğrenmez kriz masası oluşturduk. Faks yolu ile acilen ilgili birimlere resmi olarak konuyu bildirdik. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ekipleri sudan ve ölü balıklardan numune alarak İl Tarım müdürlüğü İl kontrol laboratuarlarına numuneleri gönderdiler. Çiftlik Saray drenaj kanalında gerekli emniyet tedbirlerini aldık”dedi.

Binlerce balığın ölüm sebebinin yapılan laboratuar sonuçlarından sonra belli olacağı belirtilirken Yalıhüyüklü balıkçılar sorunun bir an evvel çözümlenmesini istediler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla kanalında binlerce balık öldü

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!