Kalkınma için Festival başlangıç olsun

Bu yıl yapılması planlanan 5.Gölcük yaylası Kültür ve Sanat festivali hazırlıkları tüm hızı ile devam ederken, bu şölen bir fırsat haline nasıl getirebilir diye düşünmekten kendimi alamadım.

Devlet imkân ve olanaklarının her yıl bir öncesini arattığı Belediyelerde sıkıntı her geçen gün derinleşiyor. Seçilen başkanların halka verdiği vaatler maddi sıkıntılar sonucu gerçekleşemiyor.

Zaman dilimi ilerledikçe vatandaş mırıldanmaya, direk olmasa da kahve köşelerinde hizmet noktasındaki sıkıntıları konuşur duruma geldi.

Ülkemizde gerçekleştirilen 29 Mart seçimlerinin ardından nerdeyse iki yıl geçiyor. Birçok belediyede hizmet ve yatırım sıkıntısı hatta personele ödenecek maaşın bile zar zor karşılandığı hepimizin malumudur.

Birçok köşe yazımda ele aldığım ve hala iddia ettiğim Yalıhüyük’ün potansiyeli bu olumsuzluklardan kurtulmak için en iyi veri olduğunu düşünüyorum.

Beş yıldır gözlemlediğim Yalıhüyük’te dışarıdan objektif olarak bakıldığı zaman mevcut İlçe nüfusunun iki katının yurtdışında ve İlçe dışında yaşadığını varsayarak bende oluşan kanı koskoca bir kopukluktur. Yani Yurt dışındaki Yalıhüyük’lü İlçesine yatırım yapmamaktadır. Ara ara sebebini araştırdığım bu olay aslında çok açık bir şekilde ortada.

Avrupa’da yaşayan birinci kuşak ve ikinci kuşak gurbetçimizin farklı finansal kuruluşlarına yatırım yapmaları bir kısmı ise İlçede denemelerde bulunmuş ve istenilen başarı yakalanamamış. Gurbetteki insanın bu aşamadan sonra Memleketine yatırım yapmadığı gibi git gide sılasından uzaklaşmasına neden olduğunu gözlemliyorum.

Yeni kuşak gurbetçide eski olanakları tüm Avrupa’da olduğu gibi yaşadıkları gurbette birikim yapma fırsatını kaybetti. Durum öyle bir hale geldi ki yıllık izne sılasına buram buram kekik kokan Göçük yaylasına gelemez oldu.

Bütün bu analizleri yaptıktan sonra umutsuzluğa kapılmak değil tabiî ki amacım. Ama bundan sonra Küçük İlçe ve kasabaların kurtuluşu Devlet imkânları olmayacağı kanaatindeyim.
Yine yazımın başına dönecek olursak 25 Temmuzda yapılması planlanan festivalde bu olumsuzluklara neşter vurmak Yalıhüyük’ü şaha kaldırmak sıfır sanayisine bir ilki kazandırmanın yolunun Belediyenin öncülüğünde tüm siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vererek bir AR-GE çalışma gurubunu oluşturarak sorunların ve çözüm yollarının tartışılması ortak bir zeminde buluşulması Yalıhüyük kökenli bürokratların oluşacak AR-GE gurubuna iştirakleri sağlanmalıdır.

Yapılan çalışmalarda AB projeleri hayata geçirilmeli yine bölgemizde devam eden Mevlana Kalkınma ajansına projeler yapılmalı özel müteşebbüslerin önü açılmalıdır. Yalıhüyük için başka çare kalmamıştır.

5. si düzenlenecek olan Gölcük yaylası kültür ve sanat festivalinin buna bir vesile olmasını temenni ediyor. Yapılacak şölenin insanımızı kaynaştırması, kültürümüzü yaşatması, dargınlıkların ve kırgınlıkların bitmesi, kurulmasını arzu ettiğim AR-GE çalışma gurubunun bu festivalde oluşarak Yalıhüyük için hayırlı adımların atılmasını cani gönülden arzu ediyorum.
Saygılarımla

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kalkınma için Festival başlangıç olsun

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!