5. Gölcük Şenliğinin ardından

Bu yıl beşincisi düzenlenen Gölcük şenliği gurbetçilerinde yoğun katılımı ile coşku içinde yapıldı.

Şölen Siyasilerin katılımı Çevre ilçe Belediye başkanları ve halkın katılımı ile canlı ve  coşkulu  geçti. İstanbul Yalıhüyüklüler Derneği Başkanı M.Esat Güzel ve Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen Organizasyonu sonucu gerçekleşen Şenlik Yalıhüyük’ü Gölcük Yaylasında buluşturdu. Öncelikle Esat Güzel Beye ve Belediye Başkanı Celal Özmen’i kutluyorum. Ufak defek eksiklikler olsa da iyi bir organizasyon olduğunu söyleyebilirim.
Ayrıca bir teşekkür de Eski Belediye başkanlarına yapmak gerekiyor. Şölene katıldılar birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Bu şölende en büyük kazanım ise Yalıhüyük birlik ve beraberlik örneği gösterdi. Dolayısı ile böyle organizasyonların insanları nasıl kaynaştırdığı birleştirdiğinin açık bir göstergesiydi.
Dernek Başkanı Sayın Esat Güzel e ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Şölenin başlangıcında yaptığı uzun konuşmasında Bölgede ilk şenliğin 1999 yılında kurulan derneğin akabinde kendilerinin yaptığını böyle organizasyonların çevre İlçelerde Kasabalarda yapılmaya başlaması ise bir öncülüğün mimarı olarak tabir edilebilir. Bu vesile ile Yalıhüyük hanesine altın harflerle yazılacak bir olayın bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.
Bir önceki yazımda Şenliğin kalkınma için bir başlangıç olmasını dilemiş ve kaleme almıştım. Tam anlamı ile hedefe ulaşılmasa da bazı başlangıçların temelini isteğini arzusunu Sayın dernek Başkanı Esat Güzel ortaya koydu.
Bu  şenlikte  bir ilk daha  yaşandı. Evet dostlar bu ilk ise Yalıhüyük’ün sesi gazetesi Şölen alanında binlerce katılımcıya dağıtıldı. Seydişehir’in sesi gazetesinin eki  olarak çıkartılan bu  gazete Kültür ağırlıklı haberleri  ile Siyasilerin destek mesajları ve halkın kendi kültürünün kaleme alınması vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
İnternet üzerinden Yalıhüyük’ü  haberdar eden www.yalihuyuk.com ‘dan sonra Yalıhüyük’ün sesi  gazetesi medya da  eksikliği olan ilçe’ye bence  bir başka  değer kattı.
Ayrıca unutmadan bu şenlikte bir ilk daha yaşandı Gazeteci olarak bizleri onure eden Başta Belediye Başkanı Sayın Celal Özmen ve organize komitesince Plaketle ödüllendirildik.
Bu plaketi Yaklaşık Beş yıldır Oktay Yıldız ile bilirlikte yürüttüğümüz www.yalihuyuk.com haber sitesi ve 18 sayıdır Yalıhüyük sayfası ve haberlerini düzenli olarak yansıtan Seydişehirin Sesi gazetesi adına aldım.Bizleri unutmayanlara çok teşekkür ediyorum.
Bir şenlik binlerce insanı nasıl mutlu ettiği açıkça ortadayken artık böyle şölenlerin mutlaka ama mutlaka her yıl düzenli olarak yapılması kesinlikle şart olmuştur.
Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizin de böyle güzel organizasyonlar yaptığını biliyoruz. Onlara’da binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen Yalıhüyük’ün sesini duyurduğu birlik ve beraberlik olgusunu sürdürdüğü için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bundan sonra düzenlenecek şölenlerin tüm derneklerle birlikte büyük festivallerle yelken açması dileği ile..
Tüm okuyucularımızın yaklaşmakta olan mübarek Ramazan-ı Şeriflerini tebrik eder saygı ve hürmetlerimi sunarım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
5. Gölcük Şenliğinin ardından

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!