Kalaycı İlçe ve beldeleri geziyor

featured

 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı 12 Eylül’de yapılacak referandum öncesi İlçe ve beldeleri geziyor.

 

Referandumdaki amacın açılım projelerini devam ettirmek olduğunu belirten Kalaycı bu günkü durağı Seydişehir’in Taraşçı ve Kesecik kasabası ve bir sonraki durağı olan Yalıhüyük’te halka seslendi.
İktidar partisinin halkın önüne getirdiği anayasa maddelerinin açılım projeleri kapsamında yapacağı projelerin düzenlenmesinde Anayasa mahkemesini engel olarak görmesinden kaynaklandığını belirterek;’’Bu referandumla getirmek istedikleri şey anayasal vatandaşlık ve Türkiyelilik gibi kavramları getiriyor. Türk Milleti tanımını bütün anayasa kanunlarından çıkarmak istiyor. Hatta İlkokul çocuklarının söylediği andımız da bile Türk kelimesini çıkartmaya çalıştılar. Anaysa mahkemesi devletin üniter yapısına aykırılıktan dolayı geri çekildi.
Bu referandumla Kürtçe eğitimin önünü açıyorlar. Yine belediyenin yekilerini artırarak özerklik ve federasyona götürecek bir yapılanmanın önünü açmak istiyorlar. Başbakan açılım projesinin altyapısını oluşturacağız diyor. Açılım projeleri nedir? Biliyorsunuz, teröristleri serbest bırakmadır. Habur’da 34 terörist elini kolu sallaya sallaya Türkiye ye giriş yaptı. Bu karşılama törenine Mit müsteşarı İç işleri bakanlığı müsteşarı katıldı. Çadır mahkemeler kuruldu. İmralı canisinin elçisiyiz diyerek ve pişman değiliz demelerine rağmen halkın içine girdiler.
Amaç darbecilerden hesap sormak diyorlar.28 Şubatçılar ortada geziyor. Hatta birçoğu AKP ‘nin çeşitli kollarında iş dünyasında yerlerini alıyorlar. Hesap soracaksanız diyoruz ki ilk önce yakın geçmiş zamana sahip 28 Şubatçılardan hesap sorun. Bunun için halkımızı açılımın bahanesi olan bu referandumda hayır vermeye çağırıyoruz’diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kalaycı İlçe ve beldeleri geziyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!