Tüfekçi Fakülte inşaat çalışmalarını inceledi

featured

 

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ve beraberindeki heyet Mühendislik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu’nu ziyaret etti.

 

 

Tüfekçi ve Ak Parti İlçe teşkilatı ile birlikte geldiği Mühendislik fakültesinde Ceka firmasının yaptırmakta olduğu Mühendislik Fakültesi inşaatını yerinde izledi. Şantiye şefi Çağlar Korkmaz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tüfekçi ayrıca çalışan işçilerde baklava ikramında bulundu.
Tüfekçinin ziyaretinden oldukça memnun kaldığını ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yunus Çengeloğlu konuşmasında ;’’Sayın vekilimizin ve beraberindeki heyetin bizleri ziyaret etmeleri Yapımı devam eden Mühendislik fakültemizin çalışmalarını takip etmeleri bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Makamlar gelici geçicidir. Ancak Böyle güzel bir çalışmanın tamamlanması bu çalışmalara destek verilmesi yarınlara bırakabileceğimiz  en güzel eserlerdir.Şimdi Mühendislik fakültesi yapılıyor.Bizler böyle faaliyetlere yüreğimizle sahip çıkarsak burada Üniversitenin açılması hayal değildir.Beyşehir’de iki yıllık yüksek okul dört yıllık yüksek okul ve yine dört yıllık İşletme fakültesi var.Bunların oluşmasında Ali Akkanat’ın büyük hizmeti var.Bizlerde bu birliği beraberliği sağlayarak hizmette  güzellikte yarış etmeliyiz.Seydişehir halkının daha fazla sahip çıkması gerekiyor.’’dedi.
Daha sonra söz  alan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de konuşmasında ;’’Girişimlerimiz  sonucunda Cengiz  İnşaat fakülte yapım çalışmalarına başladı. Halkımızla her görüştüğümüzde bana vekilim fakülte açılmayacak mı diye soruyorlardı. İşte fakülte yapılıyor. Fakülteye başlansın bizler destek vereceğiz diyenlere sesleniyorum. İnşaat başladı başlayalı hiç geldiler mi? ziyaret ettiler mi? Ama ben biliyorum ki Cengiz  inşaat bir işe başladımı bu işi bitirir. Gelecek yıl eğitim ve öğretime bu fakülte yetişecek. Fakültenin açılması Şehrimize döngüsü olacak. Onun için vatandaşımızın bu işe daha çok sahip çıkması gönüllüsü olması gerekiyor.Biz  istiyoruz ki burada bir üniversitenin alt yapısını oluşturalım.Yunus hoca ile  Devlet planlama teşkilatını, müsteşarının yanına gittik.Girşimlerimiz  sonucu bu iş başladı.Biz  ısrarla Kapalı spor salonunun fakültemizin içine yapılması noktasında uğraş verdik.Çünkü burada amaç ne?Biz  buraya kapalı spor salonunu kurarsak değişik etkinlikleri oluşturursak burası üniversiteye bir adım olabilir.
Bundan 8-10 yıl önce burada bir fakülteyi hayal olarak görüyorduk. Hükümetimiz döneminde 36 tane ilçede fakülte kararı verildi.İlçemiz  halkı bu fakülte olayına sahip çıkarsa ekonomik alanda ve fiziksel alanda çok farklı şeyler görmüş olacağız.’’dedi.
Tüfekçi ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı ise Kredi yurtlar kurumuydu. Burada Yurt müdürü Fahri Zengin ve yönetimi tarafandan karşılanan Tüfekçi Yapılmakta olan fakülte ile birlikte ihtiyaç duyulacak olan yurt kapasitesinin 706 dan 1000 kapasiteli hale fakülte ile birlikte çıkartılacağını söyledi. Ayrıca müteşebbislerin özel yurt açması gerektiğini ifade etti.
Ziyaretinin sonunda basın mensuplarını da yeni gelişmeler hakkında bilgilendiren Tüfekçi Seydişehir Devlet hastanesine bir Genel cerrah bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve beş pratisyen doktorun atandığı müjdesini verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Tüfekçi Fakülte inşaat çalışmalarını inceledi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!