Yalıhüyük’te Cumhuriyet coşkusu yaşandı

featured

 

Yalıhüyük’te Cumhuriyet bayramı Cumhuriyet meydanında coşku ile kutlandı.

 

 

Cumhuriyetin 87. yılı 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamalarına Kaymakam Şahin Kazancı, İlçe Jandarma Komutanı Murat Sağıt, Belediye Başkanı Celal Özmen,Siyasi parti temsilcileri Daire amirleri, Okullar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Tören Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Programda daha sonra İlçe Kaymakamı Şahin Kazancı, İlçe Jandarma Komutanı Murat Sağıt ve Belediye Başkanı Celal Özmen Halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayarak törene katılanları selamladı.
Tören alanında Konuşma Yapan Yalıhüyük Kaymakamı Şahin Kazancı;’’Türkiye Cumhuriyeti Devleti aziz Milletimizin büyük Atatürk’ün önderliğinde azim ve inançla yürüttüğü mücadele sonucunda halkın iradesine dayalı modern bir devlet olarak kurulmuştur.
Cumhuriyet Bayramında şunu ifade etmek isterim ki 87 yılda büyük hamleler gerçekleştiren ve önemli başarılar elde eden Türkiye geleceğe umutla bakmaktadır. Geçmişten gelen bikrimi ile günümüzde önemli bir gelişme ivmesi yakalayan Türkiye Dünyanın saygın ve gelişmekte olan bir ülkesi olma yolunda yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir. Türkiye’nin geleceğinin çok fazla kalacağına hepimizin inanması lazım. Bu gün artık barış ,istikrar huzur ve refahın yolu demokratik iradeler ve insan hakları değerlerinin yükseltilmekten geçmektedir.Temel hedefimiz Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek.Atatürk’ün hedef  gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak gibi önümüzde başka bir seçenekte bulunmamaktadır.Türkiye’yi  bu hedefe ulaşacak gücü ve birikimi olduğundan şüphe duymuyoruz.Bunu yaparken de en büyük kuvvet kaynağımız  Millet ,Muassır medeniyet seviyesine taşıyıcısı Millet iradesini merkeze alan bir idari anlayış olacaktır.’’dedi.
Öğrencilerin hazırladığı şiirlerin okunması ve folklorik gösteriler izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.
Programın sonunda Cumhuriyet etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen turnuvalarda başarılı olanlara Kupa, madalya ve hediyeler verildi. Bando eşliğinde Öğrencilerin resmi geçişlerinin ardından program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Cumhuriyet coşkusu yaşandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!