Enerji bakanı Alüminyum tesislerini gezdi

featured

 

Enerji bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki heyet Başta Alüminyum fabrikası olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Seydişehir’e geldi.

 

 

 

Bakan Yıldız’ın yanı sıra Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi,Konya Valisi Aydın Nezih Doğan,Konya Emniyet Müdür vekili Kenan Özgür ,Medaş genel müdürü ve heyet Seydişehir’e geldi.
Şehir girişinde partililer tarafından karşılanan heyet Eti Alüminyum tesislerine gitti.Burada Alüminyum fabrikası Yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz  tarafından karşılandılar.
Sırası ile fabrikanın içinde bulunan termik santrali gezen heyet daha sonra Dökümane biriminde incelemeler yaptı.Genel Müdürlük binasına geçen heyet’e Fabrika Müdürü Mehmet Arıkan tararından birifing  verildi.Bakan yıldız  birifing’in ardından basın toplantısı düzenledi.Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız Torba yasa ile ilgili olarak’da bilgi verdi.
Bakan Yıldız  basın toplantısında yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu;
‘’Seydişehir’de önemli bir merkezde bulunuyoruz. Hem Seydişehir Alüminyum tesislerini hem de Seydişehir’i ziyaret etmek üzere buradayız. Son derece verimli ve güzel bir ziyaret oldu.
Özelleştirme öncesini ve sonrasını karşılaştırma imkanımız  oldu.Bundan sonra ne tür  yatırımlar yapılacağı ile ilgili arkadaşlar bilgi verdiler.Onları değerlendirdik..Enerji sektörü ile alakalı ne tür  sıkıntılar vardır,yoktur  onları değerlendirdik.
Tabiî ki Türkiye özellikle liberal serbest ekonomiye geçerken bu değişimi izleyen önemli sektörlerden birdir.Seydişehir Alüminyum tesisleri Türkiye’nin metulurjik manada en önemli ve tek tesisidir..Bu açıdan  bir kıyaslaştırma imkanımız  oldu.Kamudayken hemen hemen yorulmuş  otuz  yılını tamamlamış tesisin tekrar yerinde dinamizme ihtiyacı vardı ve doğru politika neticesinde özelleştirme noktasının bundan daha sonrada devam edeceği noktasında  kanaatim daha da güçlendi.Bu açıdan burada bulunmaktan dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim.’’dedi.
Basın toplantısının son bölümünde Gazetecilerin sorularını’da yanıtlayan Bakan Yıldız’’;
Çiftçilerimizin özellikle tarımsal sulama alanında uzun yıllardan beri sıkıntılı oldukları ve borçlarından şikayet ettikleri ödeyemediklerini söyledikleri tarımsal sulama abonelerinin borçları vardı. Torba yasasında düzenleme ile beraber şuana kadar yapılmamış bir yapılandırma sonucunda borçlarından terkin edildi yani. Yalnızca asılları kaldı ama fazileri affedilmiş oldu. Bu önemli bir gelişme asıllarını 5 yıl içerisinde ödeyebilecekler.  Şu ana kadar 60 aylık bir ödeme planı  yapılanmıştır. Ama bu torba yasa ile birlikte özellikle tarımsal sulama abonelerimizin kamuya olan borçlarını bu vesile ile ödeyebilecekler. cari borçlarını zaten yer özel  sektör yada kamu   devredilmişse özel şirkete, devredilmemişse kamuya ödeyecekler. Bu çok önemli bir fırsattır diye düşünüyorum. Mutlaka geriye dönük borçları çiftçi kardeşlerim ödesinler. Böyle bir yükten de kurtulmuş olsunlar. İkinci bir düzenleme enerji kitlerin kendi içerindeki mahsuplaşma da hükmü şahsiyet kazanmış. köy içme sularını hem asıllarından hem de gecikmeler Tedaş ın alacaklarına yazılmış oldu. Yani bir hükmü şahsiyet taşıyan köy tüzel kişiliklerinin içme suyu borçları bundan sonra yalnız cari borçları ödemek üzere bundan sonra kullandıkları ödemek üzere düzenlemiş oldu. Bu açıdan şöyle bir açıklama hissediyorum. Bundan sonraki borçlarını düzenli öderlerse hem birikmiş olmaz hem de bundan sonra geniş kapsamlı bir borç düzenlemesi borç yapılandırılması olmaz.’’dedi. Enerji bakanı Taner Yıldız daha sonra Şehir merkezine gelerek Ak Parti İçe teşkilatını ziyaret etti. Partililerle görüş alışverişinde bulundu.
Bakan Yıldız parti önünden davul zurna ile uğurlandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Enerji bakanı Alüminyum tesislerini gezdi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!