Eroğlu temel atma programına katıldı

featured

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Seydişehir ve Yalıhüyük’te yaptırılacak Seydişehir Ovası Sulama ve Suğla Ovası Sulama Projeleri’nin temel atma törenine katıldı.

 

 

Seydişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ali Öztürk, Hüsnü Tuna, Abdullah Çetinkaya, Orhan Erdem, Harun Tüfekçi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 3 bin 500 şantiyede çalışma yürüttüklerini söyledi. Bunların 194’ünün baraj inşaatı olduğunu ve 1 milyon hektarlık alanı modern sulama sistemiyle donattıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, “Ağaçlandırmada en önemli seferberliği başlattık ve 23 milyon hektar alanda ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Yani Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırıyoruz. Şehirlerde ise tüm okul, cami, hastane ve kamu kurumlarını ağaçlandırmak boynumuzun borcu” dedi.
Konya Ovası Projesi (KOP) DSİ’nin tozlu raflarından indirerek hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, projeye ilişkin süreci şöyle anlattı:

 

“2003’de Konya Milletvekilleri bana gelip KOP’tan bahsettiklerinde ben de ne olduğunu bilmiyordum. Ama bu devasa projeyi Başbakanımıza sunduğumuzda ‘Hemen hayata geçirin’ dedi. Biz de projeleri hemen ele aldık ve hayata geçirmeye başladık. Örneğin Suğla’da sular boşa akıyordu. Biz burada bir depolama sistemi oluşturduk ve yılda 100 milyon metreküp suyu kazandık. Bu projenin en önemli ayağı ise 150 yıllık bir rüya olan Mavi Tünel Projesi. 17 kilometrelik tünelin 12.5 kilometresi tamamlandı ve 17 Aralık
2011 saat 13.59’da ovaya ilk suyu vereceğiz.”

AK Parti iktidarının göreve geldiğinde Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı DSİ’nin 82 milyar liralık bir ölü yatırımını devraldıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “DSİ’nin yıllık yatırım bütçesi 2 milyar liraydı. Yani bu projeleri tamamlamak için 41 yıl gerekiyordu. Ama şimdi temelini attığımız tesisin açılış tarihinin sözünü veriyoruz. Bugün temelini atacağımız ve 100 milyon liralık bu projenin de açılış gününün sözünü vereceğiz. Buradan biz müjdeyi daha vermek istiyorum. Konya İl Özel İdaresi ve Konya
Valiliği ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 76 milyon liralık bütçeyi İl Özel İdare’ye aktaracağız. Bu parayla Konya’daki iptidai sulama sistemleri kapalı devre sisteme geçirilecek. Ve sulama kooperatifleri ve çiftçilere modern sulama sistemlerine geçmeleri için destek vereceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Doğan ise, bir zamanlar Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolarlar seviyesinde olduğunu belirterek, “Şimdi bakıldığında kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar seviyelerine geldi. Bu nasıl oldu? Daha önce üretim için gerekli alt yapının sağlanmasıyla. Bugün de burada bu alt yapı çalışmalarından ikisinin temel atma töreninde beraberiz. Konya’nın 3 temel dayanağı var. Tarım, turizm ve sanayi. Tarım maalesef susuz olmuyor. Konya’da yağış bakımından yetersiz bir bölge. Bu nedenle başka
yerlerden buraya su taşımamız gerekti. Bu projeler bu bölgenin suya kavuşmasını sağlayacak” dedi.
Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet Seydişehir AKP İlçe teşkilatını ziyaret etti.Burada partililerin sorunlarını dinleyen Bakan daha sonra Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen’in sunduğu dosyayı aldı.Başkan Özmen Bakandan Arazör ve itfaiye aracı istedi.Öte yandan Suğla arazisinde yaşanan sel felaketi için bakandan destek istedi.
Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu daha sonra Eti Alüminyum fabrikasını gezdi.Yetkililerden bilgi aldı.Temaslarını tamamlayan bakan Eroğlu daha sonra Seydişehir’den ayrıldı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Eroğlu temel atma programına katıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!